Hileli Ürünlere Dikkat! Tarım Ve Orman Bakanlığı 2020 Yılı Taklit Ve Hileli Ürünleri Açıkladı

Hileli ürünler listesi

Hileli Ürün Listesinde Hangi Ürünler Bulunmaktadır?

Her geçtiğimiz yıl yenileri eklenen hileli ürünler listesinde bu yıl et ve et ürünleri listenin popüleri olmuş durumda. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan hileli ürünler listesinde et ve et ürünlerinin yanısıra süt ve süt ürünleri,çikolata, bitkisel yağ, takviye edici gıdalar ve yağ gibi ürünlerde tespit edilmiştir.

Hileli Ürünler Listesinde Kaç Ürün ve Firma Bulunmaktadır?

Hazırlanmış olan hileli ürünler listesinde 91 firmaya ait toplamda 113 ürün bulunmaktadır. Bakanlığımız her ne kadar denetimleri sıkı tutsa da vatandaşların tedbiri elden bırakmaması hileli ürünlere aldırış etmesi gerekmektedir.

Sosyal medya ve genel olarak internet üzerinde son zamanlarda popülerleşmiş olan takviye edici gıdalar ve bitki, çay ve kahve ürünleri listesi de bir hayli kabarık. Yalnızca internet üzerinden değil genel olarak alışveriş yaptığınız her satıcıya güvenmememiz gerekmektedir. Bu tarz bir ürün alınacağı zaman hakkında küçük çaplı bir araştırma ile bu tarz ürünün hileli olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hileli, Taklit Ürün ve Usulsüzlük İhbarı Hangi Adreslere Yapılır?

Hileli, taklit ürünlerle insanları kandıran, sağlıklarını hiçe sayan satıcılara güvenmeyiniz ve herhangi bir usulsüzlük gördüğünüz takdirde Alo 174 Gıda İhbar Hattına ya da 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattına şikayetinizi iletmeniz durumunda gerekli incelemeler başlatılacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşılan listeye göz atmak ve taklit ürünler satan firmalar hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıdaki bağlantıdan bağlantıdan görüntüleyebilirsiniz.

TAKLİT VE TAĞŞİŞ ÜRÜNLER LİSTESİ

] }
Exit mobile version