Wi-Fi Hızı Nasıl Artırılır? WiFi ile İnternet Hızını Artıracak İpuçları

Wi-Fi hızı – izlediğiniz film çökene kadar muhtemelen bunun hakkında fazla düşünmezsiniz. Veya dosyalarınız buluta yüklenmez. Veya web tarayıcınız istediğiniz sayfayı yüklemeden dönmeye devam eder.

Dünya genelinde Wi-Fi’ye bağlanan kablosuz cihazlara sahip milyonlarca kullanıcıyla, insanların eğlence akışı, büyük dosya yüklemeleri ve indirmeleri ve kablosuz oyunla daha iyi deneyimler için Wi-Fi hızlarını nasıl iyileştireceklerini bilmek istemeleri şaşırtıcı değil.

WiFi 6 teknolojisine yapılan son dev adım gibi yenilikler, bugünün Wi-Fi özelliğini önceki nesillere göre neredeyse 3 kat daha hızlı hale getiriyor. Wi-Fi hızı genellikle internet bağlantı aralığıyla ilişkili olduğundan, evinizin tamamında performansı artırmaya yardımcı olmanın birkaç yolu vardır.

Aşağıda, cihazınızda Wi-Fi oluşumunu nasıl belirleyeceğinizi göstereceğiz. Wi-Fi bağlantıları hakkında bilmeniz gereken bazı ek terimler şunlardır:

Daha hızlı bir Wi-Fi bağlantısıyla, görüntüler, grafikler ve iletişim için daha fazla güvenilirlik, daha düşük gecikme süresi ve daha yüksek veri kalitesiyle filmleri, oyunları, videoları ve diğer veri ağırlıklı uygulamaları kolayca yayınlayabilirsiniz.

Wi-Fi’niz Neden Yavaş

Yavaş bağlantı hızının birçok olası nedeni vardır. Duvarlar ve zeminler gibi fiziksel engeller kablosuz sinyalleri etkileyebilir. Cihaz ile erişim noktası arasındaki mesafe ve Wi-Fi ağınızı kullanan cihazların sayısı da bağlantı hızını etkileyecektir. Yönlendiricinizin yerden yüksekliğini ayarlamak gibi basit şeyler bile performansını etkileyebilir.

İhtiyacınız olan hız için ödeme yaptığınızdan emin olmak için İnternet servis sağlayıcınızla konuştuğunuzdan emin olun. Farklı sağlayıcılar farklı hızlar sunar ve bağlantı ihtiyaçlarınıza en uygun pakete sahip olmayabilirsiniz.

İnternet bağlantınızın hızını üç ana faktör etkiler – yönlendiricinin yerleşimi, teknoloji ve ona bağlı cihazlar.

Wi-Fi Hızınızı Artırmanın Yolları

1. Yönlendiricinizi açık bir yere yerleştirin . Wi-Fi tam olarak kablosuz olduğundan, bağlantı hızı uzaklıktan, engellerden (duvarlar, zeminler ve tavanlar gibi), elektronik parazitten ve ağdaki kullanıcı sayısından etkilenir. Tüm bunlar, Wi-Fi bağlantı hızının yavaşlamasına katkıda bulunur.
En iyi sinyal için, kablosuz yönlendiriciyi evinizin ana katında duvarlardan ve engellerden uzağa yerleştirin. İdeal olarak, onu mobilyaların üzerine, zeminin üstüne yerleştirmek isteyeceksiniz. Mikrodalgalar, bebek monitörleri ve kablosuz telefonlar gibi girişime neden olabilecek diğer elektronik cihazlardan uzak tutun. Biri yatay diğeri dikey olacak şekilde antenleri dikey olarak da tutmayı deneyebilirsiniz.

Evinizin etrafında kablosuz ölü noktaların nerede olduğunu bilmek ister misiniz? Bunları test etmek için CloudCheck * gibi bir mobil uygulama kullanmayı deneyin. Ayrıca, sinyal gücünün en iyi olduğu yeri belirlemenize yardımcı olabilir, böylece yönlendiriciniz için iyi bir yer bulabilirsiniz. Bunu kablosuz yönlendiriciniz için Wi-Fi feng shui olarak düşünün.

2. Mevcut Wi-Fi teknolojilerini kullanın. Teknolojiler hızla değişiyor ve kablosuz ağınızı hızlandırmanın en iyi yollarından biri en son donanımı kullanmaktır. Wi-Fi 6 (802.11ax), PC’lerde, cep telefonlarında ve ev için yönlendiriciler ve ağ geçitlerinde daha yüksek hızlar , daha düşük gecikme ve daha yüksek kapasite  sağlayan kablosuz teknolojide on yıldan fazla bir süredir en büyük adımdır . Wireless-N (802.11n) ve Wireless-AC (802.11ac) gibi daha eski, daha düşük performanslı teknolojiler hala çoğu mobil ve IoT cihazında bulunurken, diğer teknolojiler neredeyse eskimiştir.
Daha yeni Kablosuz-AC yönlendiriciler, eski Wireless-B / G / N modellerinden üç kata kadar daha hızlı veri aktarım hızlarına sahiptir ve işlevsel olarak “çift bant” sunarlar, böylece daha eski kablosuz cihazların erişmesi için kanalları boşaltabilirsiniz.

Yeni Wi-Fi 6 yönlendiricileri, standart Wi-Fi 5 çözümlerinden yaklaşık 3 kat daha hızlı veri aktarım hızlarına sahiptir ve işlevsel olarak “çift bant” sunarlar, böylece kanalları eski kablosuz cihazlara erişim için serbest bırakabilirsiniz.

Ve elbette, WPA ile en yeni Wi-Fi’yi seçmek ve Wi-Fi ağınızı bir parola ile güvence altına almak isteyeceksiniz, böylece komşularınız filmlerini kablosuz bağlantınızda izleyemezler.

3. Cihazları sınırlayın ve ayarları optimize edin . Çevrimiçi oyunlar oynamak, görüntülü sohbetler yürütmek ve film ve video akışı yapmak çok fazla bant genişliği gerektirir ve bu Wi-Fi ağına bağlı herkes için İnternet hızını ve erişimi yavaşlatabilir. Bazı yönlendiricilerde, hangi uygulamaların İnternet bant genişliğine öncelikli erişime sahip olduğunu kontrol etmenizi sağlayan bir Hizmet Kalitesi (QoS) ayarı vardır. Örneğin, çok sayıda toplantınız varsa video görüşmelerine öncelik vermek ve buluttan dosya indirmelerini önceliklendirmek isteyebilirsiniz. Dosyalarınızı daha sonra her zaman alabilirsiniz, ancak önemli bir müşteri veya aile üyenizle görüşmek istemezsiniz.

Ayrıca, kablosuz yönlendiricinizin üretici yazılımı ve sürücüleri için en son güncellemelere sahip olduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Birçok yeni yönlendiricinin yerleşik bir güncelleme işlemi olsa da, bir güncellemeyi manuel olarak başlatmak için yönlendiricinizin ayarlarına erişmeniz veya hata düzeltmeleri için cihaz üreticinizin web sitesini ziyaret etmeniz gerekebilir.

Yönlendiricinizdeki kanal seçiminde ince ayar da yapabilirsiniz. Varsayılan olarak, birçok kablosuz yönlendirici kanal 6’da çalışacak şekilde ayarlanmıştır. Bu, komşularınızın yönlendiricilerinin de kanal 6’da çalışıyor olabileceği ve bağlı cihazların sayısı nedeniyle o kanalda tıkanıklığa neden olabileceği anlamına gelir. Wi-Fi Analyzer * veya Wi-Fi Scanner * gibi bir araç kullanmak, daha yüksek bant genişliğine sahip yönlendirici kanallarını belirlemenize yardımcı olabilir ve size daha yüksek İnternet hızı sağlar.

Yönlendiriciniz nispeten yeniyse, iki radyo frekansı arasında geçiş yapabilmelidir — 2,4 GHz (eski standart) ve 5 GHz (daha yeni standart). Akıllı kablosuz yönlendiriciler, sizin ve çevreniz için en iyi frekansı seçebilir. Her frekansın birden fazla kanalı vardır: 2.4 GHz’de 14 ve 5 GHz’de 30. Dolayısıyla, yönlendiriciniz frekanslar arasında otomatik olarak geçiş yapma özelliğine sahipse, 44 kanal arasından seçim yapabilir. Optimum ayar için kanallar ve frekanslar arasında otomatik geçiş yapıp yapmadığını görmek için kablosuz yönlendirici ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz.

Diğer İpuçları

Wi-Fi hızınızı artırmanın ve İnternet bağlantı aralığını genişletmenin daha da fazla yolunu mu arıyorsunuz?

1. Bir kablosuz kapsama alanı genişletici kullanın . Bu bağlantıyı hızlandırmasa da, sinyali evinizin veya ofisinizin ölü noktalarına yükseltebilir. Örneğin, yönlendiriciniz evinizin birinci katındaysa, sinyali artırmak için başka bir kata bir kablosuz kapsama alanı genişletici eklemek isteyebilirsiniz. Kablosuz sinyali engelleyebilecek kalın duvarlı veya diğer fiziksel yapılara sahip alanlarda büyük bir yardımcı olabilir.

2. Erişim noktaları ekleyin . Erişim noktalarını, evinizin etrafında kablosuz bir ağ oluşturuyor olarak düşünün. Kablosuz bir ağ oluşturmak için İnternet sinyallerini birbirlerine iletirler. Çok katlı geniş alanlar için yaratılmışlardır.

3. Veri akışını hızlandırın . Bu görünmez kablosuz bağlantının günlük yaşamlarımız üzerinde çok büyük bir etkisi olabilir – ne kadar işimiz bittiğini veya ne kadar gevşeyip rahatlayabileceğimizi belirler. Kimse kesintili video görüşmeleri, dalgalı video akışı veya yavaş dosya indirme istemez. Biraz bilgi birikimi, uygun yönlendirici ve biraz ısrarla, Wi-Fi bağlantı hızını iyileştirmek ve menzili genişletmek için 20, 40, 80 ve hatta 160 MHz seçenekleriyle kanal genişliğinizi artırmak için kablosuz yönlendiricinizin ayarlarını değiştirebilirsiniz.

4. Yönlendiricileri, ağ geçitlerini ve cihazları en son Wi-Fi 6 standardına güncelleyin . Sınıfının en iyisi Intel® Wi-Fi 6 (Gig +) teknolojisine sahip bilgisayarlar ve yönlendiricilerle Gigabit hızlarını ve gelişmiş yanıt hızını yaşayın .

] }
Exit mobile version