Windows 10 Güvenlik Ayarları: Kişisel Verilerinizi Gizli Tutmak için Adımlar

windows 10 guvenlik ayarlari Windows 10 güvenlik ayarlarını doğru bi şekilde yapılandırarak kişisel verilerinizi saldırganlardan gizli tutun.

Windows 10 Temmuz’da 29 serbest bırakıldı  2015, ve o zamandan beri teknoloji dünyasında sabit bir konu olmuştur. Yayınlandıktan sadece 24 saat sonra 14 milyon kullanıcı indirdi. Bunun nedeni kısmen Microsoft’un mevcut Windows kullanıcıları için ücretsiz bir indirme ve birkaç ayda bir hizmet paketleri yayınlayan farklı bir hizmet modeli olarak sunmasıdır. Bu, sistemlerini çok sık güncellemek istemeyen kullanıcıların dehşetine düşüyor.

Daha yakın zamanlarda, tepki, bu yeni işletim sisteminin getirdiği gizlilik endişelerinden kaynaklanıyor. Sorun, Windows 10’un her kullanıcıya otomatik olarak dosyadaki e-posta adresine bağlı bir reklam kimliği atamasıdır. Şirket, bu kimliği kullanarak internette gezinirken ve belirli uygulamaları kullanırken görülebilecek reklamları uyarlar.

İkinci olarak, Wi-Fi şifreleri gibi kullanıcının kişisel verileri Microsoft’taki sunucularla senkronize ediliyor. Bu, Wi-Fi algılama adı verilen özellik kullanılarak şifrelenebilir ve kullanıcının kişileriyle paylaşılabilir. Microsoft’un kendi “kişisel asistanı” Cortana’sı vardır ve yaptığı ayrıntılı hizmeti sağlamak için veri toplamalıdır. Microsoft müşterileri için en büyük endişelerden biri, kişisel bilgileri açıklama ve paylaşma konusundaki politikalarıdır.

Bunlar, söz konusu özelliklerin kontrolünü sürdürmek için atılması gereken bazı adımlardır ve Windows 10’da güvenlik ayarlarını artırmanın en kolay yoludur .

1. Kurulum Seçenekleri

Windows 10 henüz kurulmadıysa, özel bir kurulum yaptığınızdan emin olun. Bu, kullanıcıların kurulum sırasında hangi özelliklerin etkinleştirileceğini seçebileceği anlamına gelir. Windows 10 hızlı ayar ile yüklendiyse, bazı gizlilik ayarları varsayılanlarını devre dışı bırakmak hala mümkündür.

2. Genel Güvenlik

Başlat düğmesini, ardından Ayarlar’ı ve ardından Gizlilik’i tıklayın. Sol kenar çubuğunda olacak Genel sekmesine tıklayın. Bu sekmenin altında, açılıp kapanabilen kaydırıcılar olacaktır. Üst düğme, devre dışı bırakmak için çok önemlidir; bu, reklam kimliğinin kullanımına izin verendir. Geçiş anahtarlarının geri kalanını değiştirmek, diğer özellikleri de devre dışı bırakacaktır.

3. Ağ ve İnternet

Yine Genel ayarlar altında, Wi-Fi ayarlarını yönet’e tıklayın (bu, ekranın ortasında olacaktır). Her şeyin gizli kalması için, tüm kaydırıcılar “kapalı” konuma getirilmeli ve kutular işaretlenmemiş olmalıdır. Aksi takdirde, özellikleri ayrı ayrı seçmek mümkündür.

4. Konum Güvenliği

Bundan sonra, Konum sekmesine gidin ve belirli uygulamalar veya tüm uygulamalar için konum verilerini kapatın. Bu, Windows 10 için tamamen yeni bir şey değil, ancak güvenlikleri ile ilgilenenlerin yapmayı sevdiği bir şey.

5. Konuşma, Mürekkep Oluşturma ve Yazma

Bu bölüm Cortana’nın hakkınızda bilgi almasını engeller. Ekranın ortasındaki “Beni tanımayı bırak” düğmesini tıklamanız yeterlidir. Bu aynı zamanda Cortana ve dikte etmeyi de devre dışı bırakır.

6. Diğer Cihazlar

Reklam amaçlı kullanılan “Cihazlarla senkronize et” özelliğini kapatabilirsiniz.

Kullanıcılar kendilerini başka nasıl koruyabilir? Basitçe söylemek gerekirse, daha fazla bağlantıyı kesin ve neye kaydolduğunuzun farkında olun.

Kullanıcıları korumak için icat edilen her program için, tam tersini yapacak başka bir program vardır.

] }
Exit mobile version