Diyetin Kilo Vermek İçin Egzersiz Yapmaktan Daha Önemli Olmasının 6 Nedeni

Yıllardır, egzersiz ve fiziksel efor, belirgin kilo kaybı için en etkili araç olarak öne çıkıyor. Uygulanabilir bir egzersiz rejimi kesinlikle önemli ve aynı zamanda üretkenliği artırma ve stresi azaltma yeteneğine sahip olsa da, aslında sürekli kilo kaybına neden olan diyetinizdir.

Eğer ikna olmadıysanız, işte diyetin egzersizden daha önemli olmasının ana nedenleri ve bundan yararlanmak için atabileceğiniz bazı adımlar.

1. Egzersiz tek başına önemli bir kilo kaybına yol açamaz

Çalışmalar, egzersizin tek başına önemli bir kilo kaybına yol açamayacağını kanıtladı, çünkü çoğumuz fiziksel olarak daha aktif olarak yaktığımız kalorileri bilmeden telafi ediyoruz . Bu ister aşırı atıştırmalık isterse al ve git yiyecek seçenekleri şeklinde olsun, bilinçaltı yeme alışkanlıklarımız en yorucu günlük egzersiz rejiminin bile faydalarını kolayca ortadan kaldırabilir.

Bunu reddetmek için, tükettiğiniz her kaloriyi (şeker ve doymuş yağ alımıyla birlikte) listeleyen bir yemek günlüğü tutmayı taahhüt edin. Bu, yiyecek seçimlerinizi bolca netleştirecek ve hemen iyileştirilmesi gereken alanları vurgulayacaktır.

2. Egzersiz iştahınızı artırır

Düzenli egzersizin bilinçaltı yeme alışkanlıklarını nasıl tetikleyebileceğine zaten değindik ve bu, fiziksel eforun aktif olarak iştahınızı ve metabolizmanızı artırdığını öne süren araştırmaya dayanıyor. Bu tür çalışmalar, katı egzersiz rejimlerine bağlı kalanların aynı zamanda kalori alımlarını da artırma eğiliminde olduklarını ve egzersizlerinin zaman içindeki etkisini kademeli olarak olumsuz etkilediğini doğruladı.

Bundan kaçınmak için, egzersizinizin etkisini optimize etmek için kilo verme dürtüsünün başlangıcında diyetinizi kısıtlayın. Aç hissetmenin kilo vermenin ve beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmenin kaçınılmaz bir yan etkisi olduğunu unutmayın, bu nedenle bunu her zaman aklınızda bulundurun. Ardından, ortalama bir gün boyunca atıştırmalıklarınızı ve öğünlerinizi düzenlerken, yalnızca antrenmanlarınızın sıklığını veya yoğunluğunu artırırken kalori alımınızı artırmayı düşünmelisiniz.

3. Fiziksel aktivitede bir artış, artan obezite seviyelerini karşılamamıştır

ABD’de 2001 ve 2009 yılları arasında, fiziksel aktivite yapan kişilerin yüzdesi gözle görülür şekilde arttı. Bu , aynı dönemde ABD’li yetişkinler arasında obezitenin artmasını engellemedi , ancak bu, egzersizin kilo alımını veya kronik diyet koşullarının başlamasını önlemek için yeterli olmadığını doğruladı.

Bu, aşılması zor bir zorluktur, ancak tükettiğiniz her öğün ve atıştırmalıkların besin değerlerini gözden geçirerek başarılabilir. Bu, düzenli olarak yediğiniz doymuş yağ ve şeker miktarını düzenlemenize, genel sağlığınızı iyileştirmenize ve yaptığınız herhangi bir egzersizin etkisini optimize etmenize yardımcı olacaktır.

4. Egzersizi harekete geçiren yakıt kaynağı besindir

Birçok insan yemek ve egzersiz arasında var olan ilişkiyi yanlış anlar, ancak gerçek şu ki, birincisi ikincisini harekete geçiren temel bir yakıt kaynağıdır. Vücudunuzda doğru kalori alımı, enerji ve besinler olmadan, etkili bir şekilde egzersiz yapmak ve arzu ettiğiniz kilo kaybını sağlamak imkansızdır.

Enerji seviyenizi optimize etmek için vücudunuzu doğru yiyeceklerle beslemenizi sağlayarak bu dinamiklerden yararlanabilirsiniz. Örneğin muz ve yağsız beyaz etler mükemmel doğal enerji kaynaklarıdır ve tüketimleri fitness hedeflerinize ulaşmanıza ve tutarlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.

5. Kısa vadeli kilo kaybı da diyete bağlıdır

Şimdiye kadar uzun vadeli sonuçlara odaklandık, ancak teknolojik gelişmelerin ve modern yaşamın hızının bizi giderek daha sabırsız hale getirdiği bir çağda yaşıyoruz. Bu, kısa vadeli sonuçlara olan ihtiyacı da beraberinde getirir, ancak o zaman bile diyet, hızlı kilo vermede en etkili faktördür.

Uzmanlar, kilo vermenin genellikle %75 diyet ve %25 egzersizden oluştuğunu tahmin ederken, ilki de çabalarınızın anahtarıdır. 700’den fazla kilo verme çalışmasının analizi bunun altını çizerek , insanların çoğunun akıllı yemek ve diyet yoluyla en bariz kısa vadeli sonuçları gördüğünü ortaya koydu . Kilo verirken bunu aklınızda bulundurun, çünkü başlangıçta kardiyovasküler egzersiz ve tonlama rejimleri yapmayı düşünmeden önce fazla kalori atmaya odaklanırsınız.

6. Kilo vermenin mekaniği egzersizin etkinliğini kısıtlar

Benzer bir kayda göre, kilo verme mekaniğinin bağımsız bir çaba olarak egzersizin etkinliğini kısıtladığını da belirtmek önemlidir. Amerikan Diyetisyenler Derneği bunu doğrulayarak, fazla kilolu kişilerin yediklerini yönetmeden ve azaltmadan günde 500 ila 1.000 kalori gibi gerekli enerji açığını üretmesinin neredeyse imkansız olduğunu vurguluyor.

Bu, kilo vermenin temel bir kuralıdır, bu yüzden bunu bilmek size zaman kazandıracak ve hedeflerinize daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Kalori alımınızı sorumlu bir şekilde ve kilonuzu hem hızlı hem de zaman içinde azaltacak bir şekilde azaltmaya çalışırken, bu hedefleri belirleme konusunda size rehberlik etmelidir.

] }
Exit mobile version