En İyi 10 Finansal Kural İpuçları

En Iyi 10 Finansal Kural Finansal kural, mali durumunuzu düzene sokmak için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır, bu nedenle izlenecek on iyi ipucu bir araya getirdik.

Finansal kurallar için sitemize göz atabilirsiniz.

Finansal kural, mali durumunuzu düzene sokmak için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır, bu nedenle izlenecek on iyi ipucu bir araya getirdik. Ancak, herkesin durumu farklı olduğu için, bu kuralların en uygun olduğu senaryoları da ekledik.

Bütçeleme 

50/30/20 finansal kuralı 

Bu, bütçenizi düşürmek için popüler bir kuraldır. 50-30-20 kuralı, konut ve faturalar gibi ihtiyaçlar için gelirinizin %50’sidir; Yemek veya eğlence gibi istekler için% 30; ve borç ödeme veya emeklilik için birikim gibi finansal hedefler için %20.

Bu kuralın, gelirinizin %20’sini finansal hedefler için kullandığınız ve %80’ini diğer her şeye harcadığınız 80-20 kuralı gibi daha gevşek varyasyonları vardır.

Neden işe yarıyor: Bir bütçeyle nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, bütçeyi bu temel kategorilere ayırmak gerçekten yardımcı olabilir. Bu yüzdeler, yükümlülükler, hedefler ve savurganlıklar arasında bir denge oluşturmaya yardımcı olur.

Geliriniz Uygun Değilse: Çok fazla kazanmıyorsanız, gelirinizin sadece yarısını ihtiyaçlara harcama lüksünüz olmayabilir.

Bu yazımızı inceleyebilirsiniz; Düşük Gelir veya Düşük Bütçeyle Nasıl Hızlı Tasarruf Edilir

Araç satın almak

20/4/10 Finansal kuralı 

Bir araba satın alırken, en az% 20’sini azaltmalı, araç kredinizi dört yıldan fazla tutmamalı (faizden kaçınmak için) ve brüt gelirinizin% 10’undan fazlasını nakliye masraflarına harcamamalısınız.

Neden işe yarıyor: Ödeyebileceğinizden daha fazla araç satın almanıza engel olur. Otomobillerin bakımı pahalıdır ve bu formül, toplam nakliye maliyetlerini hesaplayarak devam eden araç bütçenizi dikkate alır. Bu maliyetler, araç ödemenizi, park yerinizi, benzininizi ve sigortanızı (araç türüne göre değişir) içerir.

Olmadığında: Durumunuza bağlı olarak, bu rakamlar sizin için gerçekçi olmayabilir. Örneğin, brüt gelirinizin% 10’undan fazlasını ulaşıma harcayabilirsiniz çünkü düşük maaşlı bir işe uzun, gazlı bir işe gidip gelirsiniz. Arabanızın çalışması gerektiğinden, maliyetleri düşürmek için bütçenizde başka yerlere bakabilirsiniz.

10 yıllık kuralı

Bu kural, yeni veya kullanılmış bir araba alıp almama kararıyla ilgilidir. Arabanızın değerini en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, ya ikinci el satın almalı ya da yenisini almalı ve on yıl boyunca otomobili kullanmalısınız.

Neden işe yarıyor: Kural, amortisman isabetinizi en aza indiriyor – Carfax’a göre , yeni bir araba, ilk sahiplik yılında değerinin yüzde 20’sini kaybediyor . Bununla birlikte, kullanılmış bir araba satın almak, araçtan zaten emilmiş olan amortismanı en aza indirir. Yeni bir araba alır ve on yıl boyunca saklarsanız, değerini optimize etmiş olursunuz ve amortisman o kadar önemli olmayacaktır.

Olmadığında : Kullanılmış bir arabanın bozulma ve onarım gerektirme olasılığı daha yüksektir.
Bakımın, kullanılmış bir arabaya bağlı kalmanın değerinden daha pahalı olmadığından emin olmak isteyeceksiniz.

Ev Sahibi Olmak

% 20 finansal kuralı 

Ev alırken en az % 20 oranında indirim yapmalısınız .

Neden işe yarıyor: Ödeyebileceğinizden daha fazla ev satın almamanızı sağlar, aylık ipotek maliyetinizi düşürür ve kredi için onaylanma şansınızı artırabilir. Ayrıca özel ipotek sigortası ödemek zorunda kalmayacaksınız .

Olmadığında: Bu genellikle pratik bir tavsiye olarak kabul edilse de görüşler değişebilir. Bazıları, tasarruf edilmesi çok büyük bir miktar olduğu için% 20’nin gerçekçi olmadığını düşünüyor.

Gelir kuralı 

Yıllık brüt gelirinizin değeri üç yıldan fazla olan bir ev satın almayın . Bazı varyasyonlar iki yıldan fazla olmadığını söylüyor; diğerleri iki buçuk diyor.

Neden işe yarıyor: Ne kadar ev alabileceğiniz (veya karşılamanız gerektiği) konusunda bir oyun sahası sınırı koyar.

Olmadığında: Bu kural, rezervde ne kadar paranız olduğunu dikkate almaz, bu nedenle geliriniz yerine net değerinizi dikkate almak daha mantıklı olabilir . Ve bir başka faktör, evlerin daha pahalı olduğu ancak yine de bir yatırım olarak uzun vadeli değer sunduğu büyük bir şehirde yaşamak olabilir.

Bu genel kurallar, ev sahibi olmayı düşünürken başlamanız için size yaklaşık bir miktar verir. Ancak, kapanış maliyetleri de dahil olmak üzere dikkate alınması gereken uzun bir gider listesi var . Ve her şey değişir. Bakmaya başlamadan önce gözden kaçırabileceğiniz ev sahipliği harcamaları listemize göz atın .

Emeklilik

% 10 kuralı

“Gelirinizin% 10’unu emeklilik için ayırın” çok yaygın bir kuraldır.

Neden işe yarıyor : İnsanlara üzerinde çalışabilecekleri basit bir sayı verir. Gençseniz, 401 (k) açmışsanız ve kazancınızın ne kadarını bir kenara bırakacağınızdan emin değilseniz,% 10 iyi bir başlangıçtır.

Olmadığında : %10 uyulması gereken basit bir kural olsa da, yüzde emeklilikte gerçekte ne kadara ihtiyacınız olacağını dikkate almıyor . Ayrıca şu anda ne kadar tasarruf ettiğinizi de dikkate almaz. Yetişme oynuyorsanız, muhtemelen gelirinizin% 10’undan önemli ölçüde fazlasını biriktirmeniz gerekecektir. Benzer şekilde, erken veya daha cömert bir şekilde emekli olmak istiyorsanız , muhtemelen% 10’dan fazla tasarruf etmeniz gerekecektir.

Gelir kuralı 

Yıllık brüt gelirinizin 20 katı tasarruf etmelisiniz.

Neden işe yarıyor: Gelecekte neye ihtiyacınız olduğuna odaklanmanıza yardımcı olur.

Olmadığında: Tek bedenli bir formülden daha yaygın bir kriterdir. Emeklilik harcamalarınız şu anda kazandığınız gelirden farklı olabilir ve yaşamayı planladığınız yaşam tarzına bağlı olarak, gelirinizin 20 katından çok daha fazlasına (veya daha azına) ihtiyacınız olabilir.

Bu emeklilik kuralları basketbol sahası sayıları sunar, ancak tüm değişkenleri dikkate alan daha doğru bir yaklaşım istiyorsanız , emekliliğiniz için ayrıntılı bir vizyon geliştirin. Ardından, bu yaşam tarzının ne kadara mal olacağını hesaplayın.

Öğrenci kredileri

İlk yıl maaş kuralı

İşteki ilk yılınızı yapmayı beklediğinizden daha fazla öğrenci kredisi almamalısınız.

Neden işe yarıyor : Geri ödeyebileceğiniz makul bir tutarı çekmenizi sağlar.

O vermediğinde : fırlayan eğitim oranları bu kural için bir meydan okuma aşağıdaki yaptık, hem sağ mezuniyet sonrası işsizlik oranlarına sahip.

Bu yapışkan ve karmaşık bir konudur. Bir öğrenci borç krizinin ortasında olduğumuz için, durgunluktan bahsetmiyorum bile, bu kuralı reddetmek kolaydır. Ama bu sizin gelir ve geri ödeme sizin ilgilidir, özellikle de üniversiteden sonra gibi görünmek için neler olduğunu gerçekçi bir fikir olması önemlidir büyük . Ayrıca , neye mal olabileceğiniz konusunda daha iyi bir fikir edinmek için farklı üniversitelerdeki bir eğitimin maliyetini karşılaştırmak isteyeceksiniz .

Tasarruf ve yatırım 

6 aylık acil durum fonu kuralı 

Acil bir durumda elinizin altında altı aylık bir birikiminiz olmalıdır.

Neden işe yarıyor: Açıkçası, hayatınızda bir acil durum ortaya çıkması durumunda bu büyük bir yardımcıdır. Sizi geri alabilecek umutsuz kararlar vermek zorunda kalmanızı engeller.

Öyle değil Neden: Var çok farklı görüşler kaydetmiş olmalı ne kadar, ama biz pandemik biliyoruz ki, bu bile yeterli olmayabilir.

Parasız kaldığınızda “bir acil durum fonundan tasarruf etmelisiniz” sesini duymak gerçekten zor olabilir ancak düzenli ve istikrarlı olmak gerek.

Hisse senetleri için yaş kuralı

Yatırım yaparken tahviller genellikle hisse senetlerinden daha az risklidir. Yani kural, yaşlandıkça hisse senetlerine daha az yatırım yapmanız gerektiğidir. Üzerine bir sayı koymak için, yaşınızı 120’den çıkarın ( eski kural 100’dü , ancak birçok uzman şimdi 120’nin daha mantıklı olduğunu söylüyor); portföyünüzün hisse senetlerine yatırılması gereken yüzdesidir.

Neden işe yarıyor: Yaşınıza bağlı olarak varlık tahsisinin nasıl olması gerektiği konusunda genel bir fikir verir.

Neden olmasın: Bu kural, son yıllarda mücadele etmek zorunda olduğumuz inanılmaz derecede düşük faiz oranlarını dikkate almıyor . Ayrıca yaşınıza göre emekliliğinizi de varsayar. Daha erken emekli olmayı planlıyorsanız, ayarlamanız gerekir.

Hisse senedi ve tahvillerde ne kadar tasarruf etmeniz gerektiğine dair daha iyi bir fikir edinmek istiyorsanız, emeklilik planlamanızı görselleştirmenize yardımcı olması için Portföy Görselleştiricisi veya Kişisel Sermaye gibi çevrimiçi bir araç kullanmayı düşünün .


Bu kuralların çoğu, mali durumunuzu planlamak için oldukça sağlam, denenmiş ve doğrulanmış yöntemlerdir. Ama yine, kişisel finans kişiseldir . Bu kuralları iyi bir başlangıç ​​noktası olarak kabul edin – mali durumunuzun, araştırmanızın ve kişiselleştirilmiş planlamanızın gerçekten üstesinden gelmek bir gerekliliktir.

Finans İle İlgili İlginizi Çekebilecek Yazılar

] }
Exit mobile version