Kalıcı Bir İlişkinin 10 Temel Değeri

Başarılı bir ilişki kurmak adanmışlık gerektirir. Ortaya çıkabilecek ve ortaklığınızın gücünü ve birliğini test edebilecek anlatılmamış yaşam durumları vardır. Uyumlu temel değerlere sahip olmak, bu tökezleyen bloklarda birlikte gezinebilmeniz için size gerekli gücü ve dostluğu sağlayacaktır.

Bir trene binen bir yolcuyu hayal edin. Şimdi trenin San Diego’ya gittiğini ve yolcunun Sacramento’ya gitmek istediğini hayal edin. Yolcu, tercih ettiği varış noktasına değil, San Diego’ya vardığını fark ettiğinde oldukça hayal kırıklığına uğrayacak. Başarılı bir yolculuk için hem trenin hem de yolcunun aynı yöne gitmesi gerekir.

Aynı şey ilişkiler için de geçerlidir. Benzer temel inançlar, siz ve partneriniz için güvende, korunmuş, bağlantılı ve rahat hissetmek için, bunlardan sadece birkaçıdır. 

Öyleyse ilişki değerleri nelerdir? Davranışınızı belirleyen yol gösterici ilkelerdir; kişisel bakış açınız, sadece kendiniz hakkında değil, başkaları ve dünya hakkında. Temel değerler, hayatınızı nasıl yaşadığınızın temelini oluşturur.

Partnerinizle tartışırken ilişki değerlerinin somut olduğundan emin olun. İşte başarılı bir ilişki için 10 önemli temel değer:

1. Güven

Bu temel değer diğerlerinin üzerinde duruyor. İlişkinizin temelidir. Güven olmadan temelde hiçbir şeyiniz olmaz. Stratejik Psikoloji’deki bir makaleye göre, 

“Güven, hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarımızda mutlu ve tatmin edici ilişkilerin ayrılmaz bir parçasıdır. Başarılı ve anlamlı ortaklıklar kurmak için zaman içinde güven geliştirmeye ihtiyacımız var. “

Siz ve eşiniz, sahip olduğunuz her şeyle birbirinize güvenmeniz gerekir. Onların arkanızı kollayacağından, onlarınkine sahip olacağınızdan ve işin içinde çocuklar varsa, onların refahının her şeyden önce geldiğinden emin olmalısınız.

Sevgili ve muzaffer bir ilişkiye sahip olabilirsin. Nasıl? Her birinizin ilişkinin daha büyük yararı için her zaman en iyisini yapacağına güvenmek. Partnerinize gerçekten güveniyorsanız ve onlar size, önünüze çıkan herhangi bir engeli aşma yolundasınız demektir.

2. Sadakat

Bu temel değer son derece önemlidir ve güven ile el ele gider. Sadık olmak ve sadık bir ortağa sahip olmak, ikinizin de aynı takımda olmanızı sağlar. İlişki Önerisine Göre : Bir İlişkide Sadakat Nasıl Tanımlanır , 

” Sadakat adanmadır ; sadece birbirinize bağlı olduğunuzu bilerek. Verdiğiniz tüm seçimlerin ve kararların partnerinizle birlikte düşünüldüğünü ve aklınızdaki ilişkiniz üzerindeki etkisinin olduğunu. Bağlılığınız asla sarsılmaz ve bağınız kırılmaz. “

Hem siz hem de balınız birbirinize karşı herkesten önce güvenilir ve doğruysanız, doğru yoldasınız demektir. Değilse, bir savaş yolu olabilir. Bir keresinde ortaklardan birinin sadakat “çipini” kaçırdığı bir çifti tedavi etmiştim.

Sadıktı ama karısına karşı değildi. Her şeyden önce ailesi geldi. Açıkçası bu, karısı için pek de iyiye işaret değildi. Ebeveynleri, verdikleri büyük kararlarda son söze sahip olmak zorundaydı ve karısına olumsuz yorumlarda bulunduklarında, onu savunmak için adım atmadı.

Sessiz kaldı ve sözlü dayak atmasına izin verdi. Bu partnerinize sadık olmak değildir. Bağlılık, ilişkinizin sağlığı ve hayatta kalması için temel bir değerdir.

Birbirinize sadıksanız, sevginiz mümkün olan en iyi şekilde gelişecektir. Ve her başarılı ilişkinin amacı bu değil mi?

3. Din

Bu temel değer, özellikle çocukları birlikte büyütecekseniz çok önemlidir. Din, birçok insanın hayatında güçlü bir yere sahiptir.

Olası zorluklara rağmen, eşinizin farklı inancının önemli olmadığına yine de karar verebilirsiniz. Kelsey Dallas, İlişkilerde Dini Uyumluluk Neden Önemlidir adlı makalesinde , 

“Dinsel farklılıklar her zaman ilişkiler için felaket anlamına gelmez, ancak tartışmalara ve gerginliklere yol açabilir. Din ve romantizm uzmanlarına göre, dini açıdan karışık çiftler, inancın aile yaşamlarında oynayacağı rolü ele alma konusunda proaktif olmalıdır. “

Dini farklılıkların ilişkiyi sona erdiremeyeceği doğru olabilir, ancak çocuklarınız varsa bunların çocuklarınız üzerindeki etkilerini düşünün. Onları nasıl yetiştireceksiniz? Yeterince büyüdüklerinde kendi kararlarını vermelerine izin verir misin? Yoksa “Çocuklar Hıristiyan / Müslüman olarak yetiştirilmeli” mi diyeceksiniz? Ve bu son !? “

Çift benzer bir sonuca varsa bile, geniş aile meselesi de var. Dinleri ile karmaşık bir şekilde ilgileniyorlarsa – sizin büyüdüğünüz din – torunlarının da öyle olmasını bekleyebilir ve bunun gerçekleşmesi için aşırı baskı uygulayabilirler.

Sizin için önemliyse, bu temel değeri tartıştığınızdan ve ikinizin de aynı sayfada olduğunuzdan emin olun. Ve eğer öyleyseniz, zaten sağlam olan ortaklığınıza başka bir yapı taşı ekliyorsunuz.

4. Aile

Büyümek hayaliniz evlenmek, çocuk sahibi olmak ve yakınlarda akraba olmak olabilir. Bu her zaman sizin için temel bir değer olmuştur. Peki partneriniz çocuk istemiyorsa ve filleri incelemek için Afrika’ya taşınmayı planlıyorsa ne olur? Çok uzağa gitmeyeceksin. Aile, son derece kritik bir değerdir ve her ikinizin de paylaşması gerekir.

Başlangıçta çocuk sahibi olmak istemediklerine karar veren bir çift tanıyordum. Sonuçta, karısı çocuk sahibi olmak istediğine karar verene kadar her şey yolunda gitti. Ne yazık ki kocası fikrini değiştirmemişti.

Bir seçim yapılması gerekiyordu. Başka bir erkekle tanışmak, aşık olmak, sonra çocuk sahibi olmak için 12 yıllık kocasından ayrıldı mı? Yoksa sevdiği adamla kalıp bir aile kurma fikrinden mi vazgeçti? İkincisini seçti, ancak acı verici sonuçları oldu.

Değerlerinizin ailede ne olduğuna erkenden karar verin. Geniş ailenizin yanında yaşamak ister misiniz? Ne sıklıkla ziyaret etmek istersiniz? Kendi ailen olsun ister misin? Eğer öyleyse kaç tane? Bu temel değer, paylaşılmazsa, ilişkinizin sonu anlamına gelebilir.

Bryan Zitzman, LMFT , Family Values: Family Values: Family Values ​​nedir ve neden önemlidir , yazıyor, 

“Sonuç olarak, aile değerleriniz size ve aile biriminize özgü olacaktır. Aile hayatınızı yaşamak istediğiniz yolları temsil ederler ve onlarca yıl boyunca birçok nesilden aktarılmış olabilirler. Bir ailenin – hem çekirdek ailenin hem de geniş ailenin – değerlerinin ne olduğunu bilmek, aile üyeleri arasındaki bağları sağlamlaştırmaya yardımcı olabilir. Aile değerleri, çocukların ve genç erkeklerin ve kadınların iyi seçimler yapmalarına yardımcı oluyor çünkü onlara rehberlik edecek bir dizi inançları var. “

İkiniz de bu temel değeri kalplerinize yakın ve değerli tuttuğunuzda, bu çok ödüllendirici olabilir, sizi bir araya getirebilir ve zaten sahip olduğunuz harika şeyi genişletebilir.

5. İletişim

Şüphesiz bu temel değer, ilişkinizin gelişimi ve refahı için çok önemlidir. Saminu Abass’ın Etkili İletişimin 3 Faydası adlı makalesinde şöyle diyor:

“Karı koca olarak birlikte yaşamak (veya herhangi bir romantik birliktelik), ancak çift arasında etkili bir bilgi gidip geldiğinde işe yarayabilir.”

Birbirinizle iletişim kurmak sizi daha da yakınlaştıracaktır; birbirinizi olabildiğince derinlemesine tanımanıza izin verir. İşinizi kendinize saklamayı seviyorsanız, eşinizin bile kimsenin işinizi bilmesine gerek olmadığına ve partnerinizin her duygu hakkında konuşmayı sevdiğine inanarak, ilişki muhtemelen başarısız olacaktır.

Belki de onlar hakkında konuşmadan önce durumları işlemeyi seven bir insansınız ve partneriniz hemen onlardan bahsetmek istiyor. Bu iyi. İkiniz de iletişim hatlarını açık tutmak istediğiniz sürece, yine de işe yarayabilir. Balınız ve siz, konu / konular hakkında konuşmak ve çözmek için bir zamana karar verebilirsiniz. Sorun hiç konuşma olmadığında ortaya çıkar.

İyi şeyleri de iletmeyi unutmayın. Birbirinizle iletişim kurmak, ilişkinize yatırım yapmanın bir yoludur. Kendinizden ve hayatınızdan bir parça paylaştığınız her seferde, ilişkiniz fayda sağlayacak ve artan samimiyetle ödüllendirileceksiniz.

6. Yaşam Tarzı

Her hafta sonu yürüyüşe çıkmayı seviyorsunuz ve eşiniz New Amsterdam’da eğlenerek evde kalmayı seviyor . Yaşam tarzları her ilişki için önemlidir. Her ikiniz de her zaman farklı şeyler yapmaktan hoşlanıyorsanız, haftada birkaç dakikadan fazla zaman geçirmiyorsanız, ilişkinizin gelişmesi daha az olasıdır.

Kalçanıza yapıştırılmanız gerektiğini söylemiyorum ama birbirinizle eğlenceli ve kaliteli zaman geçirmek iyi bir fikirdir. Dışarıda bir insansanız ve eşiniz bir ev sahibiyseniz veya her hafta sonu partiye gitmeyi seviyorsanız ve eşiniz köşede oturup eve gidebilene kadar dakikaları sayar, sonra yine, bu bir engel oluşturabilir.

Bir çift olarak, birlikte bir şeyler yapmanız önemlidir; Çoğunlukla aynı faaliyetlere katılmaktan zevk alırsınız. Ancak kasırgaları kovalamayı sevseniz ve eşiniz parkta yürüyüş yapmayı sevse bile, ilişkiniz yine de tamamen iyi işleyebilir. Diğer temel değerlerinin çoğunun yerinde olduğundan emin ol.

7. Dürüstlük

Bu temel değer, her ilişki için kritiktir. Trudy Adams tarafından yazılan bir makalede, TBH: Dürüstlüğün Önemli Olmasının 5 Nedeni , yazıyor, 

“Dürüstlük olmadan, herhangi bir bağlamda, bir aile üyesiyle, arkadaşla veya romantik çıkarlarla, kalıcı veya keyifli bir ilişki için hiçbir temel yoktur. Dürüstlük, güven inşa eden sevginin sesidir. Onsuz, “seni seviyorum” bile kendi başına bir yalan olur ve ilişkide gerçek bir güvenlik olmaz. “

Dürüstlüğün değeri paha biçilemez. Siz ve partneriniz birbirinize karşı dürüst olduğunuzda; İkiniz de dürüstlüğün ilişkinizi sürdürmenin tek yolu olduğuna inandığınızda, sendikanızın sizin için kesinlikle önemli olduğunu söylüyorsunuz.

Siz ve partneriniz birbirinize karşı samimiyseniz, ittifakınızı en yüksek noktaya yükseltiyorsunuz. İkiniz için de tahmin oyunu yok; ikiniz de nerede durduğunuzu biliyorsunuz ve birlikte büyümenin en iyi yolu bu.

Dürüstlük bazen tuhaf gelebilir, özellikle de söylemek zorunda olduğunuz şey zorsa, ancak uzun vadede gizlemekten daha iyidir, bu da onarılamaz zararlara neden olabilir.

Hem siz hem de eşiniz bu güzel temel değeri paylaşırsanız, ilişkinizin mümkün olan en iyi şekilde gelişmesi şansınız yüksektir.

8. Öz disiplin

Bu listede öz disiplinin ne yaptığını merak edebilirsiniz. Açıklamama izin ver. Diyelim ki her sabah saat 5: 00’de egzersiz yapmak için kalkarsınız. Yeme alışkanlıklarınız konusunda disiplinlisiniz, temiz bir eviniz var ve gelecekteki faydalar için hazzı erteliyorsunuz.

Sen kabul öz disiplin güçlü bir erdem olarak. Peki ya partneriniz her sabah erteleme düğmesine basarsa? Ya sabah 9: 00’a kadar yataktan kalkmazsa ve kahvaltı için bir paket cipsle kapıdan dışarı çıkarsa? Nasıl hissederdin? Böyle bir durumda kızgınlık kolayca iltihaplanabilir.

Sürekli tartışmalardan kaçınmak için bu alanda benzer temel değerleri paylaşmak önemlidir.

Öz disiplinli bir partner olarak partnerinizin alışkanlıklarını umursamıyorsanız, işe yarayabilir, ancak çok disiplinliyseniz, aynı şeyi eşinizden de beklemeniz güçlü bir olasılıktır.

9. Kişisel gelişim

Yüksek Lisans Derecem üzerinde çalışırken, programın bu aşamasında birçok evliliklerin boşanmayla sonuçlandığı söylendi. Daha sonra, bir partner öğrenme ve kendini geliştirme yolundaysa ve diğer partner durgun kalırsa, çift arasındaki uçurumun genişleyebileceği bize açıklandı.

Kendinizin en iyi versiyonu olmak için sürekli bir arayış içindeyseniz ve eşiniz lisede edindiği bilginin ötesine geçmek istemiyorsa, bunu bir alarm nedeni olarak düşünün.

Yeni bir şey öğrendiğinizde, onu paylaşmak istemek doğaldır. Ve partnerinizden daha iyi kim var? İlgilenmezlerse, sizin açınızdan hayal kırıklığına ve hüsrana yol açabilir.

Birlikte öğrenin ve büyütün, başarılı bir ilişki kurma yolunda olacaksınız.

İlişkilerde kendini geliştirmenin rolü hakkında daha fazla bilgi için, Mel Robbins’in yazdığı bir blog gönderisini öneriyorum, Büyüyorsun ama Hayatındaki İnsanlar Değil. İşte Yapabilecekleriniz . Partnerinizle birlikte kişisel gelişiminizi ve büyümenizi nasıl yöneteceğiniz konusunda bazı değerli fikirler sunar.

10. Finans

İlişkinizin gelişmesi için, mali durumunuzu nasıl yöneteceğiniz konusunda benzer düşünceleriniz ve hedefleriniz olmalıdır. Temel değerlerinizden biri yağmurlu bir gün için para biriktirmekse ve partnerinizinki onu ağaçlarda yetişiyormuş gibi atmaksa, bu, ortaklığınızın en temel kısımlarında hasara yol açacaktır.

Dave Ramsey’e göre, mali aldatma ilişkinizin geleceğini tehlikeye atıyor.  Siz veya partneriniz diğerine danışmadan büyük finansal kararlar alıyorsanız, bu, ilişkinin ekonomisine ve ilişkinin kendisine tamamen aldırış edilmediğini gösterir.

Finans konusundaki temel değerleriniz aynı olmalıdır, yoksa hayal kırıklığı tasarruf edenle harcayan kişiyi rahatsız edecektir. Yoki Noguchi, Para Sırlarını Birbirinden Saklamak: Yükselişteki Finansal Sadakatsizlik adlı makalesinde , 

“Evlilikteki sadakatsizlik iyi bilinir, ancak mali sadakatsizlik aslında daha yaygın olabilir. Birkaç akademik çalışma, Amerikalı yetişkinlerin %41’inin eşlerinden veya partnerlerinden hesaplarını, borçlarını veya harcama alışkanlıklarını sakladıklarını kabul ettiğini tahmin ediyor. “

Mali konularda aynı temel değerleri paylaşmazsanız, bu büyük olasılıkla mali sadakatsizlikten sorumlu ortağın tarafında yalan söylemeye yol açacaktır. Yalan, güvenin kırılmasına ve ihanet duygularına yol açacaktır. Bunun onarılması oldukça zordur.

Sizin ve balınızın para konusunda aynı temel değerlere sahip olduğundan emin olun. Bu, daha sağlam bir ilişki uyduracak ve ikinizin birlikte çalışarak finansal geleceğinizi ve bunların dahil olduğu her şeyi belirleyeceğiniz bir gelecek yaratacaktır.

Son Düşünceler

Temel değerler, derinden kabul gören inançlardır. Bu inançlar, hayatınızda ve başkalarına karşı nasıl davrandığınızı belirler. Aynı inançlara sahip önemli bir başkasına sahip olmak, ilişkiyi ve güçlü sendikaların üzerine inşa edilen şeyleri harika bir tamamlayıcıdır.

Bunu söyledikten sonra, temel değerleriniz hayatınız boyunca değişebilir. Yirmi yaşına geldiğinizde bir dizi değeriniz olabilir ve otuzlu, kırklı ve ötesindeyken bu değerleri değiştiren durumlarla karşılaşabilirsiniz. Yine de, her ne olursa olsun, ilişkinizin başarısı için eşinizinki ile uyumlu olması gerekir.

Temel değerler hakkında bilgi edinmeyi takdir ettiyseniz, bu makaleyi gönderdiğinizden ve ilişkinizin bazı temel değerlerini paylaştığınızdan emin olun.

] }
Exit mobile version