Elinizdeki Nasırlara Neden Olan Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

nasir tedavisi Nasırlar, vücudunuzda cildin tekrarlanan sürtünme ve sürtünme nedeniyle kalktığı ve sertleştiği küçük bölgelerdir

Nasırlar, vücudunuzda cildin tekrarlanan sürtünme ve sürtünme nedeniyle kalktığı ve sertleştiği küçük bölgelerdir. Nasırlar dokunulduğunda kalın ve lastik gibi hissedilir. Nasır altındaki ve etrafındaki cilt basınca duyarlı olabilir.

Nasırlar, sağlığınız için bir tehlike oluşturmasalar da, görünüşlerinden hoşlanmıyorsanız veya acı veriyorsa, tahriş kaynağı olabilir. Çoğunlukla parmaklarınızda, ayak parmaklarınızda, elinizin avuç içlerinde ve ayak tabanlarınızda gelişir.

Elinizde nasır varsa, onları çıkarmak veya yenilerinin oluşmasını önlemek isteyebilirsiniz . Elinizdeki nasırlar için nedenleri, önleme stratejilerini ve yönetim ipuçlarını ele alalım.

Nasırlar genellikle şunlarda görülür:

Çeşitli şekil ve boyutlarda olabilirler ve nadiren ağrıya neden olurlar.

Parmak ve el nasırlarının nedenleri

Tüm nasırlar, cildinizde sürtünmeye neden olan tekrarlayan hareketlerden kaynaklanır. Zamanla ölü deri hücreleri, nasırın altındaki cildi korumak için bir savunma mekanizması olarak yenilerinin üzerinde birikir ve sertleşir.

Ellerinizde ve parmaklarınızda nasır oluşmasının bazı yaygın nedenleri şunlardır:

Yazar nasırı

Bir yazarın yumruğu olarak da adlandırılan bir yazar nasırı , genellikle bir kalem veya kurşun kalem tuttuğunuz yerde iki parmağınızın arasında görünür. Bu genellikle orta parmağınız ve yüzük parmağınız arasında olur.

Spor salonu elleri

Eldivensiz ağırlıkların kavranması ve kaldırılmasıyla oluşan nasırlara bazen spor salonu elleri denir. Bu nasırlar tipik olarak, bir ağırlığı tekrar tekrar tutmanın sürtünmesinin meydana geldiği, avuç içlerinizin hemen altındaki deri sırtında bulunur.

Emek yoğun çalışma

Fiziksel emek, genellikle ellerinizin farklı noktalarında nasırların oluşmasına neden olabilir. Avucunuzun tutuşu ve parmaklarınızın alt pedleri, ağaç işlemeden, çekiç sallamaktan, kaldırma kutuları ve diğer emek yoğun çalışma biçimlerinden nasır alabilir.

Gitar çalmak

Sık sık pratik yapıyorsanız, gitar nasırları genellikle parmaklarınızın üst pedlerinde bulunur. Aslında, nasırlarınız gitarı başarılı bir şekilde çalmaya gerçekten katkıda bulunabilir.

Sebepsiz yere ellerde nasırlara neden olan bir şey var mı?

Nasırlar sebepsiz ortaya çıkmaz, ancak bazı insanlar onları geliştirmeye diğerlerinden daha yatkın olabilir.

Elinizde hiçbir yerde nasır geliştirmiş gibi görünüyorsa, ellerinizi en çok ne kullandığınızı ve aktivitenizde herhangi bir değişiklik olup olmadığını düşünün. Muhtemelen, nasır ortaya çıktığında ortaya çıkmasının bir nedeni vardır ve rutininizdeki bir değişiklik büyük olasılıkla suçludur.

Duvarları boyamak, direksiyon simidini kavramak, beyzbol veya kriket oynamak, bahçe işleri yapmak ve hatta ellerinizi klavyenizin üzerinde belirli bir pozisyonda bırakmak, nasırlara yol açabilir.

El nasırlarını tedavi etmek

Çoğu nasır kalıcı değildir ve evde tedavi edilebilir . Nasır oluşumuna yol açan aktiviteyi yapmayı bıraktığınızda, muhtemelen birkaç ay içinde kaybolacaktır.

Bazı durumlarda, işçilerin nasırları ve gitar çalan nasırlar, cildinizin katmanlarının derinliklerine gider ve asla tamamen kaybolmayabilir.

Nasır oluşturan aktiviteye düzenli olarak katıldığınız sürece, herhangi bir tedavinin tamamen ortadan kalkma ihtimalinin düşük olduğunu unutmayın.

Epsom tuzu

Bir seçenek, nasırlarınızı düzenli olarak Epsom tuzu ile ıslatmaktır . Bu ucuz ve bulması kolay bileşen, çözüldüğünde magnezyum sülfatı suya bırakır.

Magnezyum sülfatla ılık bir ıslatma, ölü deri hücrelerini, aksi halde olduğundan daha hızlı çözebilir.

Pomza taşı

Nasır bölgesini pul pul dökmek için bir süngertaşı kullanılabilir ve hücre yenilenmesini teşvik eder. Pomza, ölü hücreleri çıkarırken dolaşımı destekleyen nazik bir eksfoliyatördür.

Cildiniz hafifçe ıslakken ellerinizdeki nasırlara süngertaşı kullanın ve en iyi sonuç için taşı dairesel hareketlerle hareket ettirin.

Eksfoliye edici krem

Eksfoliye edici bir krem, ölü deri hücrelerini soymak ve bir nasırı yavaşça çıkarmak için de kullanılabilir. Yine de peeling kremi ile çok agresif olmamaya çalışın ve cildinize nazik davranacak doğal içerikler (ince öğütülmüş siyah ceviz veya kayısı çekirdekleri gibi) arayın.

Kabartma tozu macunu

Epsom tuzuna benzer şekilde, bir kabartma tozu macunu , yeni hücre yenilenmesini teşvik ederken cildinizi pul pul dökmek için kullanılabilir.

Eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırın ve macunu nasırınıza uygulayın. Sertleşmiş cildin yumuşamaya başladığını hissedebilirsiniz. Uygulamadan sonra macunu tamamen yıkadığınızdan ve sonrasında cildinizi nemlendirdiğinizden emin olun.

Cilt yumuşatıcı krem

Cilt yumuşatıcı krem ​​nasırları önleyebilir ve tedavi edebilir. Her sabah ve her gece nasırlarınızda kullanmak, nemi kapatmaya yardımcı olur ve sağlıklı hücre değişimini teşvik ederek yavaşça nasırdan kurtulmanızı sağlar.

Salisilik asit

Reçetesiz satılan siğil, mısır ve nasır tedavileri genellikle aktif bileşen olarak salisilik asit içerir . Bu asit, sert ve dayanıklı cilt hücrelerini “çözmek” için çalışabilir.

Diğer seçenekler

Üre içeren ürünler de yaygın olarak kullanılmaktadır ve tezgahta satılmaktadır. Yani bir amonyum laktat reçetesiz Amlactin marka adı altında yaygın kullanılabilir.

Ellerde ve parmaklarda nasır oluşumu nasıl önlenir

Nasırlarınız sizi rahatsız ediyorsa, bunların oluşmasını önlemek için bazı adımlar atabilirsiniz, örneğin:

Son Söz

Ellerinizdeki nasırlar çeşitli aktivitelerden kaynaklanabilir ve genellikle ağrılı veya kalıcı değildirler.

Cildinizi yumuşatmak, bölgeyi pul pul dökmek ve ellerinizi nemlendirmek için ev ilaçları kullanmak tipik olarak nasırları her seferinde biraz gidermeye çalışır.

Evde tedaviden sonra geçmeyen ağrılı veya rahatsız edici nasırlarınız varsa, diğer tedavi seçenekleri hakkında bir dermatologla görüşmek isteyebilirsiniz.

] }
Exit mobile version