Saça Yapışan Sakız Nasıl Çıkar? – Doğal Yollarla

Saça yapışan sakız nasıl çıkar sorusu saçına sakız yapışan insanların ilk düşüneceği şeydir fakat nasıl çıkarılacağını bilmeden saçtan sakız çıkarmak biraz zordur. Saçınıza sakız yapışması can sıkıcı olabilir. Ancak bu tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Makas kullanmak yerine, sakızı çıkarmak için aşağıda yazmış olduğumuz güvenli ev ürünlerini ve çareleri kullanmayı düşünün.

Sakız ve saç

Sakız çiğnemenin birçok faydası vardır. Çalışmalar , sakızı kilo kaybına, hafızayı geliştirmeye ve stresi azaltmaya bağladı. Ancak yanlış koşullarda sakız son derece yapışkan olabilir.

Sakız, çiğnenebilir, yapışkan dokusunu oluşturmak için sentetik kauçuklar ve reçinelerden yapılır. Eğer sakızı çekerseniz, gerildiğini fark edebilirsiniz. Sakızdaki moleküller arasında, nesnelerden, özellikle de saçtan uzaklaştırmayı zorlaştıran kimyasal bağlar vardır.

Ek olarak, birçok ticari sakız hidrofobiktir (yani suda çözünmezler). Yağlı yüzeylere su bazlarından daha kolay yapışırlar.

Sakızın bu özellikleri, ayakkabılarınızdan, giysilerinizden ve saçlarınızdan sakızı çıkarmayı zorlaştırır. Makasa başvurmak yerine, sakızı saçınızdan çıkarmak için bu ev ürünlerinden bazılarını kullanmayı deneyin.

Saça yapışan sakız nasıl çıkar?

Saçınıza ciklet bulaşması, özellikle küçük çocuklar için dağınık olabilir. Çoğu durumda, makas en iyi ve tek çözüm gibi görünebilir. Ancak, kesmeyi atlamak için kullanabileceğiniz birkaç günlük araç vardır.

Fıstık ezmesi ile saça yapışan sakızı çıkarmak

Fıstık ezmesi, hidrofobik özelliklere sahip kalın, yağlı bir maddedir. Sakız üzerine fıstık ezmesi kullanmak, sakızın yapışkan yapısını azaltarak saçınızdan çıkarılmasını kolaylaştırabilir. Hem fıstık ezmesi hem de sakız hidrofobik olduğu için, kuru saça yapışmaktansa birbirlerine yapışmaları daha kolaydır.

Sakızı fıstık ezmesi ile çıkarmak için, etkilenen saç bölgesini kremsi fıstık ezmesi ile tamamen kaplayın. Fıstık ezmesini parmaklarınızla bu saça sürün ve sonra işe yaraması için birkaç dakika bekleyin. Sakız daha sert hale gelmeli ve saçınızdan kolayca çıkarılabilmelidir.

Yemeklik yağlar ile saça yapışan sakızdan kurtulmak

Yemeklik yağlar ayrıca hidrofobiktir. Örneğin, bir kavanozda yağı ve suyu birleştirirseniz, kolayca ayrılırlar. Yemeklik yağınızdaki maddeler saçınıza zarar vermeden sakızınızın yapışkanlığını bozar.

İşe Yarayacak Yağlar Şunlardır:

Sakız bölgesine nazikçe ovalayarak yağ sürün. Sakızı saçınızdan çıkarmak için parmaklarınızı veya tarak kullanın.

Buz küpleri ile saça yapışan sakızı çıkartmak

Yağ kullanmak çok kirliyse, sakızı dondurmak için buz kullanabilirsiniz. Sakızın dondurulması yapışkanlığını azaltarak onu saçınızdan kolayca çıkarmanıza olanak tanır.

Sakıza 5 ila 15 dakika veya sakız sertleşene kadar bir buz paketi uygulayın. Ayrıca ekstra güç için saçınızı birkaç buz küpü içeren bir beze sarabilirsiniz. Etkili olmasına rağmen, bu yöntem en çok saça sadece az miktarda sakız yapışırsa etkilidir.

Sirke ile saça yapışan sakızı çıkarmak

Sirke ayrıca saçınızdaki sakızı çıkarmak için de etkili bir çare. Saçınız ve diş eti arasındaki bağı kıran bir çözücüdür. Arkasında güçlü bir koku bırakır.

Sakızı çıkarmak için alanı sirke ile doyurun. Saçınızı bir bardak sirkeye batırabilir veya bir bezle ıslatabilirsiniz. Saçınız ne kadar uzun süre ıslanırsa, sakızı çıkarmak o kadar kolay olur. Daha fazla güç sağlamak için sirkeyi saçınıza uygulamadan önce hafifçe ısıtın.

Bu yöntem, saçınıza ne kadar sakız yapıştığına bağlı olarak zaman alabilir. Diş eti yumuşamaya başladığında saçınızı geniş dişli bir taraktan geçirin.

Hayatınızda karşınıza çıkabilecek güçlüklere karşı önceden bilgili ve tedbirli olmak için yaşam hileleri kategorimizi inceleyebilirsiniz!

] }
Exit mobile version