Düşük Gelir veya Düşük Bütçeyle Nasıl Hızlı Tasarruf Edilir

Düşük bir gelirle veya dar bir bütçeyle nasıl hızlı bir şekilde tasarruf edeceğinizi öğrenmek ister misiniz? Size 1 numaralı ipucumu vereceğim:

Kazandığınızdan daha az harcayın .

Evet, bu oldukça açık ve sadece böyle söylediğimde hiç yardımcı olmuyor, ama aslında tek gelen bu.

Asıl soru, sadece hayatta kalmak için yeterince para kazanıyorsanız, kazandığınızdan daha azını nasıl harcarsınız?

Her şey beş adımla başlar …

İlk Beş Adım

1. Pozitif Olun

Para sıkışık olduğunda, stres ve endişe beyninizi dolduracak iki duygudur. Muhtemelen başka olumsuz duygular da.

Ancak, kendinizi derinliklerden başarılı bir şekilde çekmek ve yakalama oynamak yerine paranızın önünde olmaya başlamak istiyorsanız, gerçekten yapabileceğinize inanmanız gerekir.

Bu, daha fazla tasarruf etme ve daha fazla para kazanma yeteneğiniz olmadığından şikayet etmek veya düşünmek anlamına gelmez. Artık “Bunu yapmak için vaktim yok” veya “Sonsuza dek meteliksiz kalacağım.” Demek yok.

Bunun kolay olacağını söylemiyorum ama zihniyetin, finansın yolunda gitmesinde büyük bir rol oynadığına inanıyorum. 

2. Fedakarlığa Hazır Olun

Bu yüzden pozitif kalmak önemlidir.

Bunu yapmak istiyorsan, muhtemelen bazı fedakarlıklar yapman gerekecek. Bazı şeyleri değiştirmen gerekecek.

Muhtemelen duymak istediğiniz bu değil ve kolay olmayacak, ama işte şu:

Bu fedakarlıklar karşılığını verecek.

Bu gönderideki ipuçlarını takip ederseniz ve kendinizi maaş çekinden maaş çeki döngüsüne adarsanız, bir gün geçmişe bakabilir ve yaşadığınız zorlukları takdir edebilirsiniz.

Ayrıca, maaş çekinizden maaş çeki döngüsüne çıkma konusunda ciddiyseniz, yükselirken bazı şeyleri feda etmekte sorun yaşamazsınız.

Bu konuya biraz daha gireceğiz.

3. Hedef Belirleyin

Neden buradasın? Bu sayfaya gelmenize ne sebep oldu?

Derine inmek falan istemiyorum ama bunlar cevaplanması gereken önemli sorular. Yeterince kötü bir şey istiyorsanız, onu elde etmenin bir yolunu bulacaksınız.

Öyleyse nedir?

Belki bir tatil için para biriktirmek, borcunuzu ödemek veya yeni bir telefon satın almak istiyorsunuz. Belki hayır kurumlarına daha çok bağış yapmak istersiniz. Belki de umutsuz hissetmek yerine bankada biraz para olmasını istersiniz.

İstediğiniz her ne ise, bir yere yazın ve her gün göreceğiniz bir yere koyun . Buzdolabınıza yapıştırın, telefon kilit ekranı olarak ayarlayın, banyo aynanızın üzerine koyun.

Ayrıca, bazı uzun vadeli hedefler (1 yıl +) ve kısa vadeli hedefler (bir yıldan az) bulmaya çalışın. Kısa vadeli hedefler küçük ödüller olacak ve uzun vadeli hedefler büyük olacak.

4. Bütçelendirin

Pekala, “bütçeyi artırın” kulağa oldukça yetersiz geliyor ama birçok insanın bütçelerden nefret ettiğini biliyorum, bu yüzden daha eğlenceli görünmesini sağlamaya çalıştım. Üzgünüm. 

Sıkı bir BÜTÇEDEN nasıl tasarruf edileceğini öğrenmek istiyorsanız , ilk etapta bir bütçeye sahip olmanız gerekir. Elbette, onu kanatlandırmayı deneyebilirsiniz, ancak kazandığınız her doları optimize etmeniz gerektiğinde bu muhtemelen en iyi plan değildir.

O halde bütçe nedir? Basitçe söylemek gerekirse, paranızı nasıl kullanacağınıza dair bir plan.

Çeşitli farklı bütçe türleri vardır, ancak düşük bir gelirle yaşıyorsanız, sizin için en etkili yöntem muhtemelen sıfır tabanlı bir bütçedir . Bu yöntem herkes için işe yaramayacaktır, ancak önce denemenizi tavsiye ettiğim yöntemdir.

En az 3 ay denedikten sonra (gerçek bir deneme), sizin için doğru olup olmadığına karar vermelisiniz.

Harekete geçin : Sıfır tabanlı bir bütçeyi nasıl başlatacağınızı okuyun ve işiniz bittiğinde bu gönderiye geri dönün. Aşağıdaki ipuçlarını uygulamak için bir bütçeye ihtiyacınız olacak.

Bütçenizi ayarlamak 1-3 saat arasında herhangi bir süre sürebilir, bu yüzden biraz zaman ayırın.

5. Bir Borç Ödeme Planı oluşturun

Herhangi bir miktarda yüksek faizli borcunuz varsa, tasarruf etme kabiliyetinizi engelleyecektir. Bu nedenle, büyük tasarruf kazançları elde etme konusunda endişelenmeden önce mümkün olan en kısa sürede ödemeye odaklanmalısınız.

Bunu yapmak için, bir borç ödeme planı oluşturmanız gerekir. Bir kez sahip olduğunuzda, borcunuzu en etkili şekilde nasıl ödeyeceğinizi tam olarak bilecek ve borçsuz olmanın ne kadar süreceğini bileceksiniz.

Bir plan yapmak da oldukça basittir , kendinize ait etkili bir ödeme planını nasıl oluşturacağınızı öğrenmek için kredi kartı borcundan nasıl hızlı bir şekilde kurtulacağınızı okuyun (kılavuz diğer borç türleri için de geçerlidir).

Düşük Gelirle Para Biriktirmenin En Hızlı 5 Yolu

Yukarıdaki başlangıç ​​adımlarını tamamladıktan sonra, düşük bir gelirle hızlı bir şekilde tasarruf etmek için yapılacak en önemli beş şey aşağıdaki ipuçlarıdır.

1. En Büyük Giderlerinizi Azaltın

Çoğu insan için en büyük üç harcama:

Bu masrafları düşürebilirseniz, yıl boyunca oldukça fazla para biriktirebilirsiniz.

KONUT

Barınma açık arayla en büyük masraftır ve birçok insan bunun için çok fazla para harcamaktadır. Uzmanlar, aylık gelirinizin yaklaşık %30’unu bu kategoriye ayırmanız gerektiğini söylüyor .

Maliyetleri düşürmek için küçültmeyi, bir oda arkadaşı bulmayı veya Airbnb’de yarı zamanlı boş bir oda kiralamayı düşünün .

Daha da fazla tasarruf etmek istiyorsanız, haysiyetinizi feda edin ve bir süreliğine ailenize geri dönün. Borcunuzu ödüyorsanız bu özellikle yararlıdır. Berbat ama işe yarıyor.

ULAŞIM

Nakliye maliyetlerini azaltmanın birçok yolu vardır.

Öncelikle, arabanıza düzenli bakımla baktığınızdan emin olun. Bu paraya mal olacak, ancak daha ciddi bir sorunu düzeltmek, çünkü düzenli bakımı ihmal ettiğiniz için daha da maliyetli olacaktır.

Daha iyi sigorta oranları için arada bir alışveriş yaptığınızdan emin olun.

Sonra, yapabildiğiniz zaman yürüyün veya bisiklet sürün. Bu dünya, sağlığınız ve cüzdanınız için daha iyidir. (Yürüyorsanız, yürümeniz için para ödeyen uygulamalara bakın. Örn: Sweatcoin) Yürümek / bisiklete binmek bir seçenek değilse toplu taşımaya da binebilirsiniz.

Son olarak, işe gidip gelmek için uzun bir yolunuz varsa, birlikte araba paylaşabileceğiniz bazı çalışanlar bulmayı deneyin. Bu size her yıl sadece gaz maliyetlerinde bir ton para kazandıracak.

Bu bir seçenek değilse  , işe giderken biraz para kazanmak için işe giderken Uber veya Lyft için araba kullanmayı deneyebilirsiniz . Her iki uygulamanın da hedefinizden çok uzağa gitmeden bunu yapmanıza izin veren bir özelliği vardır.

GIDA

Ah, en sevdiğim kategori. Yemek, fazla harcamamakta zorlandığım bütçe kategorilerinden biri. Küçük öğünler, restoranlar, fast food ziyaretleri ve hızlı buzlu kahve turları hızla artabilir.

Yiyecek maliyetlerini azaltmanın en iyi yollarından biri, daha sık ev yapımı yemekler yemeye başlamaktır. İlk başta çok iş gibi görünebilir, ancak yemek planı yaparsanız, yiyecekleri toplu olarak pişirirseniz ve satışta olanlara göre alışveriş yaparsanız, biraz zaman ve para tasarrufu yapabilirsiniz.

2. Önce Kendinizi Ödeyin

Önce kendinize ödeme yapmak klasik bir kişisel finans ipucudur ve bu işe yaradığı için. Önce kendinize ödeme yapmaya ve daha sonra başkalarına ödeme yapmaya odaklandığınızda, harcamadan çok tasarruf etmeye öncelik veriyorsunuz.

Öyleyse, önce kendine ödeme yapmak gerçekten ne anlama geliyor? Bu sadece, arta kalanları kurtarmak için ayın sonuna kadar beklemek yerine, maaş çeklerinizden hemen para çekip birikime devam etmeniz anlamına gelir.

Bunu yapmanın en iyi yolu, her ödeme aldığınızda otomatik transferler ayarlamaktır .

Daha da iyisi, parayı Enpara gibi bir bankacılık hesabına (kullandığım şey bu) aktarın, böylece birikimleriniz harcadığınız parayla aynı yerde olmaz. Ayrıca daha iyi bir faiz oranı elde edersiniz.

3. Harcamalarınıza Öncelik Verin (ve Yönetin)

Düşük bir gelirden hızla tasarruf etmenin ideal yolu, aylarca harcama yapmamaktır. Ancak bu çok gerçekçi değil.

Bunun yerine, harcamalarınızı önceliklendirmeniz ve denetlemeniz gerekir, böylece parasız kalmadan hayatınızın tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz.

Öncelikle harcamaya öncelik verin. Bunun anlamı sizin için gerçekten neyin önemli olduğunu bulmaktır. Spor salonuna gitmeyi seviyor musun? Sinemalarda film mi görüyorsunuz? Belki Netflix aboneliğiniz olmadan yaşayamazsınız.

O zaman belki çok önemli olmayan şeyler var. Netflix’iniz varsa, gerçekten kabloya ihtiyacınız var mı? Belki hiç kullanmadığınız bir spor salonu aboneliğiniz vardır, bu yüzden ondan kurtulun. Harcadığınız şeyleri bulmanız ve bunları bütçenizden tamamen çıkarmanız gerekir .

İhtiyacınız olmayan şeyleri kestikten ve önceliklerinizi belirledikten sonra, artık moderasyon zamanı. Bu, sinemaya daha az gitmek, daha az yemek yemek, sadece özel günlerde Starbucks’a gitmek vb. Anlamına gelebilir .

Bunu yaparak, sevdiğin şeylerin tadını çıkarmaya devam edeceksin, sadece onlara daha az harcayacaksın (daha fazla harcayana kadar).

4. Bedava Para Bulun

“Bu hayatta bedava hiçbir şey yok!” Daha önce söylendiyse, ellerini kaldır.

Görünüşe göre, nereye bakacağınızı biliyorsanız bedava para kazanmanın bazı yolları var . 

5. Daha Fazla Para Kazanmaya Başlayın

Düşük bir gelirle yaşıyorsanız ve daha fazla para biriktirmek istiyorsanız, bunu yapmanın en iyi yollarından biri daha fazla para kazanmaktır. Söylemesi yapmaktan daha kolay, ancak işe koyarsanız hayatınızdaki en büyük farkı da yaratabilir (ancak maliyetleri çok fazla azaltabilirsiniz).

Daha fazla para kazanmaya başlamanın ilk (ve en kolay) yolu, mevcut işinizde bir yükseltme veya terfi almak olacaktır. 

Daha fazla para kazanmanın bir sonraki en iyi yolu, bir yan acele başlatmaktır. Yan uğraşlar size istediğiniz zaman çalışma özgürlüğü verir (belirli bir zamanda bir yerde olmanız gerekmez), bu nedenle daha fazla esnekliğe ihtiyaç duyan insanlar için harikadır.  

Peki, ne tür bir yan koşuşturmaya başlayabilirsiniz? Ekstra para kazanmanın birçok yolu var . En sevdiğim yol bir blog başlatmaktır , ancak bu gelir elde etmeye başlamak biraz zaman alabilir.

Benim diğer favori yollarından bazıları kolay para kazanmak tarafından olan web siteleri üzerinden test ve serbest yazma . Sunabileceğiniz bir hizmetiniz varsa, bu hızlı para kazanmanın harika bir yoludur.

5 Diğer Düşük Gelirli Para İpuçları

1. Harcamalarınızı Takip Edin

İlk adımlarda bir bütçe belirlerseniz, bunu zaten yapıyor olmalısınız, ancak yine de yapmıyorsanız, tekrar dahil ediyorum.

Harcamalarınızı takip etmek önemlidir çünkü size ne kadar harcadığınız ve neye para harcadığınız hakkında bir fikir verecektir. Harcamalarınızın daha bilinçli olarak farkında olmak, yukarıda bahsettiğimiz gibi onu yönetmenize yardımcı olacaktır.

Harcamalarınızı kolayca takip edebilmek için Mint veya Personal Capital gibi bir uygulama kullanmanızı tavsiye ederim .

2. Pazarlık Etmeyi Öğrenin

Nasıl (ve ne zaman) müzakere edileceğini bilmek, hayatınız boyunca size binlerce dolar kazandırabilecek güçlü bir beceridir.

Pazarlık başarısının küçük bir örneği arabamı nasıl satın aldığımdır. Craigslist’te zaten son derece ucuz olan 1.200 tl ‘den listelendi, ancak basitçe sorarak, adamı bana 900 tl’ ye satmasını sağladım. Kolayca 300 lira tasarruf .

Alımlar da pazarlık yapabileceğiniz tek şey değil. Maaşınızı, kredi faiz oranlarınızı, fatura ödemelerinizi ve daha fazlasını müzakere edebilirsiniz.

3. Nakit Geri Kazanmaya Başlayın

Düşük bir gelirle yaşıyorsanız, her dolar önemlidir. Harcadığınız her doları uzatmanın bir yolunu bulursanız, daha kolay bir şekilde daha fazla tasarruf edebilirsiniz.

Paranızın karşılığını daha iyi almanın en iyi yollarından biri, farklı geri ödeme uygulamaları ve hizmetleri kullanmaktır.

İşte favorilerim :

Alışveriş için size ödeme yapan daha fazla uygulama bulun .

4. Kredi Kartı Kullanın (Sorumlu Şekilde)

Bu zor bir soru çünkü herkes için değil. Kredi kartınıza bir banka kartı gibi davranamıyorsanız, bu ipucunu atlayın.

Bir kredi kartını sorumlu bir şekilde kullanabiliyorsanız (her ay tam olarak ödeyin), geri ödeme, seyahat milleri, puanlar veya başka bir şey gibi ödüllerden yararlanabilirsiniz.

Bir kredi kartı kullanmak, gelecekte daha düşük faizli krediler elde etmenizi sağlayacak kredi oluşturmanıza da yardımcı olacaktır.

5. İkinci El Satın Alın

Bu muhtemelen düşük bir gelirden tasarruf etmenin en iyi yollarından biridir, ancak çoğu insan bunu takip etmez. Gerçek şu ki, pek çok güzel şeyi ikinci el olarak bulabilirsiniz.

Her şeyi ikinci el satın almanız gerekiyor mu? Tabii ki değil. Ancak, satın almadan önce en azından ikinci eli yepyeni ile karşılaştırmaya değer bazı şeyler.

Örneğin, arabalar ikinci el satın almak için harika bir şeydir. Yukarıda da söylediğim gibi arabamı 900 dolara Craigslist’te aldım ve düzenli bakıma ihtiyaç duymanın yanı sıra harika çalışıyor. 

Her zaman kullanılmış satın almayı düşündüğüm diğer şeyler arasında elektronikler, giysiler, kitaplar, aletler, mobilyalar vb.

Para Tasarrufu Sağladıktan Sonra Ne Yapmalısınız?

Tamam, para kazanmak için yukarıdaki ipuçlarını takip ettiniz ve maaş çekinden maaş çeki döngüsüne geçmeye başlıyorsunuz. Şimdi ne olacak?

Yüksek Faiz Borcunu Öde

Tamam, artık dar bir bütçeyle nasıl tasarruf edeceğinizi bildiğinize göre, biriktirdiğiniz tüm ekstra parayla yüksek faizli borcunuzu agresif bir şekilde ödemeye başlayabilirsiniz. Bu, ilk beş adımda oluşturduğunuz borç ödeme planının kullanışlı olduğu zamandır.

Tüm yüksek faizli borcunuzdan kurtulduğunuzda, o zaman daha fazla para biriktirmeye ve onunla pasif gelir elde etmeye başlayabilirsiniz .

Acil Durum Fonu Oluşturun

Bunu borcunuzu öderken yapabilir veya bekleyebilirsiniz. Ben olsaydım, muhtemelen önce borcu ele alırdım ama diğerleri buna karşı çıkardı.

Her iki durumda da, bir acil durum fonuna sahip olmak, borçsuz olduğunuzda borçtan kurtulmanıza yardımcı olacak en önemli araçlardan biridir.

Daha fazla bilgi için, acil durum fonlarına yönelik nihai kılavuzumu okuyun .

Net Değerinizi İzlemeye Başlayın

Net değeriniz, sahip olduğunuz her şeyin değeri eksi borcunuzdur. Finansal olarak ne durumda olduğunuzu temelde gösteren sayıdır.

Her yıl büyümesini sağlamak hedefiniz olması gerektiği için bu sayıyı takip etmek önemlidir.

Harcamalarınızı takip etmek için kullanabildiğiniz gibi , net değerinizi de kolayca takip etmek için Mint veya Personal Capital gibi kişisel bir finans uygulamasını kullanabilirsiniz .

Acele etmeye devam edin!

Bu gönderideki ipuçlarını takip ederseniz, muhtemelen bütçeleme, yan uğraşma, giderleri takip etme, gereksiz harcamaları azaltma gibi bazı iyi alışkanlıklar edineceksiniz.

Maddi durumunuzun önünde kalmak istiyorsanız, bu iyi alışkanlıklara ayak uydurun! 

Yatırıma Başlayın

Tasarruf yapmanın en faydalı kısımlarından biri, sonunda paranızın sizin için çalışmasını sağlamaya başlayabilmenizdir . Paranızı nasıl yatıracağınız size kalmış, sadece araştırmanızı yaptığınızdan emin olun .

Yatırım yapmak için araştırma yapmaya vaktiniz yoksa, bunun yerine robo-danışmanlara bakmayı deneyin. Temelde ihtiyaçlarınıza göre paranızı sizin için yatırırlar ve yapmanız gereken tek şey küçük bir ücret ödemektir.

Ben şahsen Wealthsimple’ı robo-danışmanım olarak kullanıyorum ama orada seçim yapabileceğim çok şey var. Ayrıca otomatik toplamalar ve yatırım için Mylo kullanıyorum .

Sonuç

Gördüğünüz gibi, düşük bir gelirden tasarruf etmek için aşırı tutumluluğa başvurmak zorunda değilsiniz . Büyük şeylere odaklanmak sizi çok daha ileriye götürür.

Ancak şunu unutmayın:

Önünüzde dünyanın en iyi para tasarrufu ipuçlarına sahip olabilirsiniz, ancak bunları kullanmaya gerçekten karar verene kadar, yardımcı olmayacaklar.

Bunu gerçekten istiyorsan, işleri tersine çevirmek için işe koymalısın. Kolay değil.

] }
Exit mobile version