7 Adımda Tembelliğin Üstesinden Nasıl Gelinir?

tembelligin ustesinden gelmek Tembel, üşengeç tavırlar sergilemek sadece size özel değil. Her insanın tembellikte bulunduğu üşengeç olduğu bazı dönemler vardır.

Tembel, üşengeç tavırlar sergilemek sadece size özel değil. Her insanın tembellikte bulunduğu üşengeç olduğu bazı dönemler vardır. Bunların üstesünden gelmek, tembelliğin üstesinden gelmek gerekmektedir. Böylece hayatınıza devam edebilir, işleri yoluna koyabilirsiniz.

Meşgul rutininizden biraz zaman ayırmak sadece normal değildir; esastır. Ancak kendinizi çok fazla izin aldığınızda, hiçbir şey elde edemediğinizde bulursanız, muhtemelen tembelsinizdir.

Peki insanlar yapacak işleri ve gidecek yerleri olduğunu bildiklerinde bile neden tembelliğe kapılırlar?

Başarısızlık korkusu, ulaşılması gereken çok sayıda görev listesi veya işiniz için motivasyon eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.

Sebep ne olursa olsun, tembelliğin üstesinden gelmenin yollarını bulmanın zamanı gelmiştir. İhtiyacınız olan tek şey, kendinizi yeniden canlandırmak ve görevlerinizi yerine getirmek için ilham almak için biraz zihinsel uyarımdır.

Günlük eziyetle mücadele ediyorsanız, tembelliğin üstesinden gelmek ve üretkenliğinizi artırmak için işte birkaç basit ipucu.

1. Gerçekçi Hedefler Oluşturun – Tembelliğin Üstesinden Gelin

İnsanların tembelleşmesinin temel nedenlerinden biri, çünkü onları uykularından çekecek kadar zorlayıcı bir şey bulamadıkları doğrudur.

Ancak öte yandan, pratik olmayan hedefler belirlemek sizi bunaltabilir ve hatta sizi bir motivasyon kaybı, tembellik ve suçluluk sarmalına gönderebilir. Bu nedenle hedefleriniz ulaşılabilir ve teşvik edici olmalıdır.

Uzun bir yapılacaklar listesi bunaltıcı olabilir, duyusal bir aşırı yüklenmeye neden olabilir ve sonunda listedeki tüm öğeleri tamamen görmezden geliriz. Ama seni alt etmesine izin verme. Bunun yerine kendinize şunları sorun:

Günlük, haftalık, aylık hedeflerinizi ulaşılabilir görevlere ayırın, böylece her seferinde bir adım atabilirsiniz.

2. Bir Eylem Planı Oluşturun – Tembelliğin Önüne Geçin

Özgüllük ve yön, yol boyunca bir engel olsa bile hedeflerinizi daha hızlı gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.

James Clear, Atomik Alışkanlıklar adlı kitabında “Uygulama Niyeti” ni vurgulamaktadır Görevleriniz hakkında net olmanın, onlarla ilgili sisli fikirleri ortadan kaldırdığını söylüyor.

Bu, belirli bir görevi ne zaman, nerede ve nasıl tamamlayacağınıza dair belirli bir plan yapmak anlamına gelir. Çok fazla insan bu temel ayrıntıları anlamadan hedeflerine ulaşmaya çalışıyor.

Örneğin, kendi kendinize “Daha sağlıklı yemeye başlamak istiyorum” veya “Bu ay kitabımı bitireceğim” diye düşünebilirsiniz, ancak neredeyse hiç kimse bu hedeflere ulaşmak için atacakları adımlardan tam olarak bahsetmez.

Başlangıç ​​olarak ne yiyeceğinizi ve ne zaman yiyeceğinizi belirtin. Öğle yemeğinde yeşillikleri dahil etmek ister misiniz? Yoksa önce kahvaltınızdan karbonhidrat kesmek mi istiyorsunuz?

Benzer şekilde, o kitabı tamamlamak için zamanınızı nasıl ayıracağınızı ve tek seferde kaç sayfa okuyacağınızı öğrenin.

Bir uygulama niyetiniz olduğunda, “doğru zamanı” beklemek zorunda değilsiniz. O an geldiğinde, önceden belirlenmiş bir planınız vardır.

3. Bir Hesap Verebilirlik Ortağı Bulun

Verimlilik uzmanı Laura Vanderkam, sizi tamamlanmamış görevlerden sorumlu tutabilecek bir hesap verebilirlik ortağı bulmanızı tavsiye ediyor. [1] Partnerinizin hedeflerine ulaşma konusunda bir geçmişe sahip olduğundan ve sizi motivasyon kaybı ve tembellik tarafından geride bırakılan zayıflatıcı duygulardan nasıl çıkaracağını bildiğinden emin olun.

Cevap vereceğiniz biri olduğunda, daha hızlı ve daha verimli çalışacaksınız. Sorumluluk ortağınız üzerinde iyi bir izlenim bırakmayı da önemseyebilir, böylece işinizin kalitesini de artırabilirsiniz.

4. Dağınıklıktan ve Dikkat Dağınıklığından Kaçının

Motivasyonun önündeki en büyük engellerden biri, içinde bulunduğunuz ortamdır. Bu, çevrenizin eğlence, gürültü ve dağınıklıktan uzak olması gerektiği anlamına gelir.

Aşağıdakileri yaparak mekanınızı çalışma dostu hale getirebilirsiniz:

Çalışma Alanınızı Kişiselleştirme

Dekoratif tutucularda güzelce saklanan aylık takvim, görev listesi ve renkli kalemler ve bir köşeye düzgün bir şekilde istiflenmiş dosya ve kağıt yığınınızın olduğu bir masada oturduğunuzu hayal edin.

Ek fotoğraf çerçeveleri, motivasyonel bir alıntı veya iş için yaratıcılığınızı harekete geçiren herhangi bir şey ekleyin.

Masanızda Depolamama Politikası Uygulamak

Masanız, numuneler veya çöpler için bir çöplük alanı olmamalıdır. Çekmecelerinizde veya diğer saklama kutularında dosyalar ve kağıtlar için yer açın. Masanızdaki tüm fazladan şeyler her zaman, muhtemelen dikkatiniz dağılmaya devam ediyor.

5. Rutininize Yüksek Etkili Hareketi Dahil Edin

Tembelliğin üstesinden gelmek ve motivasyonu artırmak için egzersizi ümit verici bir müdahale olarak gösteren artan kanıtlar var. [2]

Özellikle kardiyovasküler egzersizler, kanın vücudunuza pompalanmasını sağlar, bu da sizi güne hazırlanmak için enerjik ve motive bırakır.

Ancak spor salonuna gitmek ya da ağırlık almak herkesin çayı değildir. Ancak endişelenmeyin, çünkü Yoga gibi diğer yüksek etkili ve orta dereceli hareketler bazen gün içinde yapabileceğiniz ve yapılacaklar listenizden güç alabileceğiniz gibi hissetmeniz gereken tek şeydir.

Yüksek etkili eğlenceli aktivitelerin diğer örnekleri şunlar olabilir:

Günün sonunda, her şey rutininize bir tür aktivite eklemekle ilgilidir, bu yüzden zaten sevdiğiniz bir şeyi yapmak daha iyidir!

6. Yol Boyunca Çabalarınızı Tanıyın

İnsanların motivasyonlarını kaybetme eğiliminin ana nedenlerinden biri, kendilerine çok sert olmalarıdır. Bir insan olduğunuzu ve her şeyi aynı anda başaramayacağınızı kabul edin.

Küçük görevleri tamamlayarak başlayın ve yaptığınız her küçük çaba için kendinizi övün. Olumsuz kendi kendine konuşma ve yeteneklerinizi küçümsemek sizi yolunuzdan saptırabilir – henüz kimse olmasa bile köşenizde olmalısınız.

“Bunu yapamayacağımı biliyorum” gibi şeyler söylemek yerine kendinize, “Bu ilginç bir meydan okuma olacak; Elimden gelenin en iyisini yapacağım. “

7. Sıkıcı Görevleri Eğlenceli Hale Getirin

Bazen küçük, önemsiz görevler yorucu ve monoton oldukları için çok büyük ve külfetli görünür. Bir şeye başlamak için motivasyonu toplamak zor olabilir, ancak sizi sıkıyorsa devam etmek daha da zordur.

Sıkıcı görevlerin üstesinden nasıl gelineceği aşağıda açıklanmıştır:

Kendini ödüllendir

Dört gözle bekleyeceğiniz bir şey olduğunda, tembelliğin üstesinden gelmek ve yapılacaklar listenizdeki görevleri yerine getirmek daha kolay hale gelir. Göreceli olarak zorlu bir görevi tamamladıktan veya kendinizi pahalı bir akşam yemeğine davet ettikten sonra spa günü gibi harici ödüllerle kendinizi motive edin .

Sizi güçlendirecek bir arkadaş, meslektaş veya kardeş bulun ve yıllardır listenizde olan o sıkıcı, sıkıcı şeyi yaparken size eşlik edin.

Size yardımcı olacak bir arkadaşınızın veya partnerinizin olması işleri halletmeyi kesinlikle kolaylaştırır. Bazen arkadaşlık yalnızlıktan daha iyidir, özellikle de yalnız bırakıldığında erteleyeceğinizi biliyorsanız.

Örneğin, odanızı temizlemek veya bulaşıkları yıkamak gibi işler asla eğlenceli olmayacaktır, ancak size eşlik edecek biri varsa, onları daha verimli ve daha hızlı halletme şansınız vardır.

Bölün!

“Hedefinize ulaşmak için, onu daha küçük görevlere ayırın.” – James Clear, Atomik Alışkanlıklar

Görevlerinizi daha küçük görevlere bölmek sizi daha az bunalmış hissetmenize neden olabilir. Örneğin, amacınız her gün 50 sayfa okumaksa, kendinize, her çay içtiğinizde birkaç sayfa okuyacağınızı söyleyin. Bu şekilde, her seferinde birkaç sayfa okuyabilir ve daha farkına varmadan okuma hedefinize ulaşmış olursunuz!

Sonuç olarak

Olumsuz düşünceler ve duygularla kendinize baskı yapmak, asla tembelliği ertelemeyi bırakmamanızı veya üstesinden gelmemenizi sağlamanın kesin yoludur.

Bunun yerine, kendi motive ediciniz olun. Uyanmak ve motivasyon kaybı duygularıyla savaşmak için büyük bir yaşam revizyonuna ihtiyacınız yok. Kolay yapar. İhtiyacınız olan tek şey, günlük rutininizde küçük değişiklikler yapmak, pozitif bir zihniyet ve bir şeyi başarmak için gerekenlere sahip olduğunuzu bilmek için güven!

Yönetilebilir hedefler koymayı ve güçlü yönlerinize göre oynamayı unutmayın. Ayrıca, gerekirse yardım çağırmanın sorun olmadığını da bilin. İş arkadaşlarınız, sınıf arkadaşlarınız, aileniz ve arkadaşlarınız sizi cesaretlendirmeyi ve motive etmeyi umursamayacak.

Bu Gönderiler İlginizi Çekebilir

] }
Exit mobile version