Ağırlık Kaldırmak Ölüm Riskini %46 Azaltabilir

Görünüşe göre vücuda iyi gelen tek şey süt değil. Araştırmalar, ileri yaşlara doğru kuvvet antrenmanının aslında yaşamı uzatmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Bu iyi vücut egzersiz biçiminin faydalarından yararlanmak için haftada iki kez spor salonuna gitmek yeterlidir.

Çalışma

Penn State College of Medicine, Penn State Health Milton S. Hershey Tıp Merkezi ve Columbia Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, haftada sadece iki kez kuvvet antrenmanına katılan yaşlı bireylerin 65 yaş ve üzeri bireylerin yaşamalarına yardım ettiğini keşfetti. Araştırma, bu belirli bir grup için vardı örnek küçüktü ve gerçekten sadece yaş grubunun genel toplamdan yüzde 10 geldi, ama elde edilen deliller paha biçilmez.

Veriler araştırmacılara, katılımcıların 15 yıldan fazla bir süredir yaşamlarını kapsayan anketler aracılığıyla ve 1997-2001 yılları arasında ölüm sertifikalarında bulunan bilgilerden geldi. Bu araştırma, kuvvet antrenmanına haftada iki kez katılan yaşlı yetişkinlerin Kardiyak ölümde %41 azalma ve kanser tarafından ölüm olasılığında %19 azalma gösterdi.

Kuvvet Eğitimi Neler Yapabilir?

Her türden egzersiz, bir yaşamın uzamasına yardımcı olabilir ve kuvvet antrenmanı bol miktarda avantaj sağlar. İleri yaşa gelince, kaslarımız bozulmaya başlayan ilk şeylerden biridir. Kuvvet antrenmanı ile kaslar sağlıklı ve güçlü kalır. Bu kaslar, yaşlı bireylerin düşmelerden korunmasına yardımcı olmak için yastık ve denge sağlamaya yardımcı olduğu için önemlidir.

Erkek Sağlığı dergisinde yer alan “Yaşlandıkça Ağırlık Kaldırma Erken Ölüm Riskini %46 Azaltır” başlıklı bir makaleye göre, düşen kazaların yaşlı bireylerin engelliliği toplamasının bir numaralı nedeni olduğu söyleniyor.

Kasları çalıştırmak aynı zamanda kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olmak için harika olan vücut yağını azaltmaya yardımcı olur ve hatta birçok yaşlı kişinin yaşlandıkça kazandığı diyabeti yavaşlatmaya ve hatta durdurmaya yardımcı olur. Kuvvet antrenmanı ayrıca kemiklerin güçlü kalmasına yardımcı olabilir ve hepimiz yaşlandıkça güçlü kemiklerin önemini biliyoruz. Bu tür egzersiz aynı zamanda kalbin pompalanmasını ve kan akışının devam etmesini sağlar.

Oksijen, egzersiz yapmanın başka bir faydasıdır ki bu, beynimizin her zaman ihtiyaç duyduğu bir şeydir, ancak yaşlandıkça daha da fazla. Oksijen damarlarımızdaki kandan akarken beyni uyanık ve aktif tutmaya yardımcı olur. Maalesef Alzheimer’ın ortaya çıkmasını engellemeyecek, ancak erken olmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Nasıl Başlanır

Bu çalışma gerçekleştiğinde yaşlı nüfusun sadece %10’u kuvvet antrenmanına katıldı. Bu, bu yaş grubundaki bireylerin bu tür egzersiz rutininden fayda sağlayacak küçük bir kısmıdır. Araştırmayı her yaştan bireyle paylaşmak, kuvvet antrenmanı programlarına daha fazla insanın katılmasına yardımcı olabilir. Spor salonlarının çoğu, yapabilmeleri gereken eğitim egzersizleri konusunda yaşlı kişilere rehberlik edebilir ve herhangi bir acil durumda orada bulunurlar.

Yaşlılar için egzersiz programları üzerinde birlikte çalışan sosyal gruplar var ve bazıları zaten bölgede olabilir. Bireyin yaşadığı bölgede herhangi bir program yoksa, Toplum Eylem Ajansı veya Kıdemli Destek Hizmetleri gibi yerlere birkaç kısa telefon görüşmesi, bir kuvvet antrenmanı programının başlatılması için topu yuvarlayabilir.

Egzersiz çoğu kişi için faydalı olsa da, kuvvet antrenmanına başlamak isteyen herkesin önce doktorlarına danışması tavsiye edilmelidir. Egzersiz, tüm yaşam kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur ve kuvvet antrenmanı bunu bolca yapar.

Spora Başlamak

Spor yapmanın vücudumuza olan olumlu etkilerini hepimiz çok iyi biliyoruz ancak birçoğumuz spora başlamakta çok geri kalabiliyor. Vaktinin olmaması gibi bahanelerle bir türlü spora başlayamıyor. Eğer sizde spora bir türlü başlayamıyorsanız spora başlangıç ipuçları yazımızı okuyabilirsiniz.

] }
Exit mobile version