Olumsuz Hissettiğinizde Olumlu Düşünceler Nasıl Düşünülür?

Olumlu düşünme, hayatınızda birçok olumlu değişikliğe yol açabilir. İyimser bir bakış açısı geliştirmek hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınız için iyi olabilir.

Ancak bazen, hayatta olumlu bir bakış açısını korumayı zorlaştıran belirli durumlar ortaya çıkar. Olumlu düşünmeyi ikinci doğanız haline getirmek için adımlar atın ve en büyük faydayı elde edin.

İşte olumlu düşünceler düşünmeyi kolaylaştırmanın 10 yolu:

1. Olumlu İnsanlarla Zaman Geçirin

Kendinizi sürekli şikayetçilerle çevrelerseniz, onların olumsuzlukları büyük olasılıkla size bulaşacaktır.

Olumlu düşünme alışkanlıklarının sizinki olma olasılığını artırmak için olumlu arkadaşlarınız ve aile üyelerinizle zaman geçirin. Çevrenizdeki herkes bu kadar olumlu olduğunda olumsuz olmak zordur.

2. Davranışınız için Sorumluluk Alın

Hayatta sorunlar ve zorluklarla karşılaştığınızda, kurban rolünü oynamayın. Durumdaki rolünüzü kabul edin ve davranışınızın sorumluluğunu üstlenin.

Sorumluluğu kabul etmek, hatalardan ders almanıza yardımcı olabilir ve başkalarını haksız yere suçlamanızı önleyebilir.

3. Topluluğa katkıda bulunun

Sahip olduklarınız hakkında iyi hissetmenin en iyi yollarından biri, vermeniz gerekenlere odaklanmaktır.

Bir şekilde gönüllü olun ve topluluğa geri verin. Başkalarına yardım etmek size dünyaya yeni bir bakış açısı kazandırabilir ve olumlu düşünmenize yardımcı olabilir.

4. Olumlu ve İlham Verici Materyaller Okuyun

Her gün pozitif düşünmeyi teşvik eden bir şeyi okuyarak zaman geçirin. Hayatta sizin için önemli olan şeylere odaklanmanıza yardımcı olacak İncil’i, ruhani materyalleri veya ilham verici alıntıları okuyun. Güne başlamak ve bitirmek için harika bir yol olabilir.

5. Olumsuz Düşünceleri Tanıyın ve Değiştirin

Hala sık sık olumsuz düşüncelerden rahatsızsanız, olumlu düşünmede başarılı olamazsınız . Aşırı derecede olumsuz olan düşünceleri tanımayı ve değiştirmeyi öğrenin. Çoğunlukla, “her zaman” ve “asla” gibi kelimeleri içeren düşünceler bunların doğru olmadığını gösterir.

Kendinizi “Her zaman her şeyi berbat ederim” gibi bir şey düşünürken bulursanız , bunun yerine “Bazen hata yaparım ama onlardan öğreniyorum” gibi daha gerçekçi bir şey koyun .

Düşüncelerinizi gerçekçi olmayan bir şekilde olumlu hale getirmenize gerek yok, bunun yerine onları daha gerçekçi hale getirin.

6. Hedefler Belirleyin ve Doğru Çalışın

Ulaşmaya çalıştığınız hedefleriniz olduğunda sorunlar ve aksaklıklar hakkında olumlu olmak daha kolaydır. Hedefler, yol boyunca sorunlarla karşılaştığınızda bu engellerin üstesinden gelmeniz için size motivasyon verecektir. Net hedefler olmadan kararlar vermek ve ilerlemenizi ölçmek daha zordur.

7. Negatifliğin Sonuçlarını Düşünün

Negatif düşüncenin sonuçları hakkında düşünmek için biraz zaman ayırın. Çoğu zaman, kendi kendini gerçekleştiren bir kehanet haline gelebilir.

Örneğin, “Muhtemelen bu iş görüşmesine gitmeyeceğim” diyen bir kişi, görüşmeye daha az çaba sarf edebilir. Sonuç olarak, işe girme şansını azaltabilir.

Olumsuz düşüncenin hayatınızı etkilediği tüm yolların bir listesini oluşturun. Muhtemelen davranışlarınızı, ilişkilerinizi ve duygularınızı etkiler. Ardından, olumlu düşüncenin yararlı olabileceği yolların bir listesini oluşturun.

8. Başkalarına Övgü Sunun

Başkalarına iltifat etmek için nedenler arayın. Övgü ve iltifatlarınızda samimi olun, ancak sık sık sunun. Bu, diğer insanlarda iyiliği aramanıza yardımcı olacaktır.

9. Günlük Şükran Listesi Oluşturun

Günlük bir minnettarlık listesi tutmaya başlarsanız, tam olarak ne kadar minnettar olmanız gerektiğini fark etmeye başlayacaksınız. Bu, gün içinde olan tüm kötü şeyleri düşünmek yerine hayatındaki olumlu şeylere odaklanmana yardımcı olabilir.

Minnettar bir tutum sergileme alışkanlığı edinmek, pozitif düşünmeyi bir alışkanlık haline getirir. 

10. Kişisel Bakım Yapın

Kendinize iyi bakın ve olumlu düşünmek için daha donanımlı olacaksınız.

Bol bol dinlenin ve egzersiz yapın ve stresinizi iyi yönetmek için pratik yapın. Fiziksel ve zihinsel sağlığınıza özen göstermek, pozitif düşünceye odaklanmanız için size daha fazla enerji sağlayacaktır.

Güçlü ve Sağlıklı Bir Zihin, Beden ve Ruh için bu 30 Öz Bakım Alışkanlığı hakkında bilgi edinin .

Okumayı Unutmayın!

] }
Exit mobile version