Stresi Azaltma Yolları – Stres Azaltmanın 10 Yolu

Stresi Azaltma 10 Yolu Çok fazla strese giriyor ve stresi azaltmak istiyorsanız stresi azaltma için derlediğimiz 10 yolu okuyarak stresinizi azaltabilirsiniz.

Stresi azaltma yolları nelerdir diye düşünüyorsanız öncelikle stresin ne olduğundan bahsederek başlayalım. Stres, vücudunuzun zorluklara ve taleplere verdiği tepkiyi ifade eder. Stres olumlu veya olumsuz olabilir ve bununla baş etmenin sağlıklı yolları vardır. Stres yönetiminde iyi uyumak önemlidir.

Stres nedir?

Stres, vücudun bir zorluğa veya talebe verdiği tepkidir. Herkes, küçük günlük zorluklardan boşanma veya iş kaybı gibi büyük değişikliklere kadar bir dizi olay tarafından tetiklenebilen stresi yaşar. Stres tepkisi, yüksek kalp hızı ve kan basıncı gibi fiziksel bileşenleri, stresli olay hakkındaki düşünceleri ve kişisel inançları ve korku ve öfke dahil duyguları içerir. Sık sık bunun olumsuz olduğunu düşünsek de stres, işte terfi almak veya yeni bir bebek sahibi olmak gibi hayatınızdaki olumlu değişikliklerden de gelebilir.

Stresi AzaltmaStresi sağlıklı bir şekilde nasıl azaltabiliriz?

Stres önemli bir amaca hizmet eder – tehditlere hızlı bir şekilde yanıt vermemizi ve tehlikeden kaçınmamızı sağlar. Bununla birlikte, strese uzun süre maruz kalmak, zihinsel sağlık sorunlarına (örneğin, anksiyete ve depresyon)(bknz. Anksiyete İçin 4-7-8 Nefes Tekniği Nasıl Kullanılır? ) veya artan fiziksel sağlık sorunlarına yol açabilir. Çok sayıda araştırma, artan stres seviyelerinin fiziksel hastalıklarla başa çıkma yeteneğinizi engellediğini göstermektedir. Hiç kimse tüm stresten kaçınamazken, bununla başa çıkma potansiyelinizi artıracak sağlıklı yollarla çalışabilirsiniz.

  1. Sağlığınızı optimize etmek için yiyip için. Bazı insanlar alkol içerek veya çok fazla yemek yiyerek stresi azaltmaya çalışır. Bu eylemler şu anda yardımcı gibi görünebilir, ancak aslında uzun vadede strese katkıda bulunabilir. Kafein ayrıca stresin etkilerini artırabilir. Sağlıklı ve dengeli bir diyet tüketmek stresle mücadeleye yardımcı olabilir.
  2. Stres Azaltma için Düzenli egzersiz. Fiziksel sağlık yararlarına ek olarak, egzersizin güçlü bir stres giderici olduğu gösterilmiştir. Rekabetçi olmayan aerobik egzersizi, ağırlıklarla güçlenmeyi veya yoga veya Tai Chi gibi hareket aktivitelerini düşünün ve kendinize makul hedefler koyun. Aerobik egzersizin , kendinizi daha iyi hissetmenize ve olumlu bir tutum sergilemenize yardımcı olan doğal maddeler olan endorfin salgıladığı gösterilmiştir.
  3. Tütün ve nikotin ürünlerini kullanmayı bırakın. Nikotin kullanan kişiler genellikle bunu bir stres giderici olarak adlandırır. Ancak nikotin aslında fiziksel uyarılmayı artırarak ve kan akışını ve nefes almayı azaltarak vücuda daha fazla baskı uygular.
  4. Gevşeme tekniklerini inceleyin ve uygulayın. Her gün rahatlamak için zaman ayırmak stresi yönetmeye ve vücudu stresin etkilerinden korumaya yardımcı olur. Derin nefes alma, imgeleme, aşamalı kas gevşetme ve farkındalık meditasyonu gibi çeşitli teknikler arasından seçim yapabilirsiniz. Bu teknikler hakkında rehberlik sağlayan birçok çevrimiçi ve akıllı telefon uygulaması vardır; bazıları satın alma maliyeti gerektirse de, çoğu ücretsiz olarak mevcuttur.
  5. Stresi tetikleyen faktörleri azaltın. Çoğu insan gibiyseniz, hayatınız çok fazla talep ve çok az zamanla dolu olabilir. Çoğunlukla, bu talepler bizim seçtiğimiz taleplerdir. Uygun olduğunda yardım isteme, öncelikler belirleme, hızınızı belirleme ve kendinize bakmak için zaman ayırma gibi zaman yönetimi becerilerini uygulayarak zaman kazanabilirsiniz.
  6. Değerlerinizi inceleyin ve onlara göre yaşayın. Eylemleriniz inançlarınızı ne kadar yansıtırsa, hayatınız ne kadar meşgul olursa olsun o kadar iyi hissedeceksiniz. Faaliyetlerinizi seçerken değerlerinizi kullanın.
  7. Kendini savun. Size çok fazla stres bindirecek zamanınız ve enerjinizle ilgili taleplere “Hayır” demekte sorun yoktur. Her zaman başkalarının beklentilerini karşılamak zorunda değilsiniz.
  8. Gerçekçi hedefler ve beklentiler belirleyin. Her şeyde aynı anda% 100 başarılı olamayacağınızı fark etmek sorun değil ve sağlıklı. Kontrol edebileceğiniz şeylere dikkat edin ve kontrol edemediğiniz şeyleri kabul etmek için çalışın.
  9. Kendinizi kendinize satın. Bunalmış hissettiğinizde, neyi iyi yaptığınızı kendinize hatırlatın. Sağlıklı bir özgüven duygusuna sahip olun.

Stresi azaltmak ya da rahatlamak için kullanabileceğiniz yöntem elbette vardır bunlar:

Biyofeedback (biyogeribildirim)

Biofeedback, kişinin gevşemeye çalışırken kas gerginliği, kalp atış hızı ve diğer hayati belirtiler hakkında bilgi sağlayarak stres azaltma becerilerini öğrenmesine yardımcı olur. Gerilim ve fiziksel ağrıya neden olan belirli bedensel işlevler üzerinde kontrol sağlamak için kullanılır.

Biofeedback, vücudunuzun stresli durumlarda nasıl tepki verdiğini ve nasıl daha iyi başa çıkacağınızı öğrenmenize yardımcı olmak için kullanılabilir. Migren gibi bir baş ağrısı yavaş başlarsa, birçok insan atağı tamamen patlamadan durdurmak için biofeedback kullanabilir.

Uyumakta güçlük çekiyorsanız ne yapmalısınız?

Rahatsızlık, kişisel endişelerden kaynaklanan stres veya ilaçlarınızdan kaynaklanan yan etkiler nedeniyle uykusuzluk (uyuyamama) yaşayabilirsiniz . Uyuyamıyorsanız, şu ipuçlarını deneyin:

] }
Exit mobile version